Nyheter: ~ 2019 ~ 2018 ~ 2017 ~ 2016 ~ 2015 ~ 2014 ~ 2013 ~ 2012 ~ 2011 ~ 2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000

Nyheter ~ 2020

Nytt år, ch förhoppningsvis har jag kommit igång med att uppdatera nyheter lite mer kontinuerligt...
Flera utställningar har vi redan hunnit med, med strålande resultat, och nya valpar är födda på kenneln. Precis som det ska vara :)

och så var det slut på utställningar för det här året... Jag hade anmält och laddat för SSRK Högbo i April, men den blev ju inställd pga Corona, precis som alla utställningar efter det. Och än är det likadant. Vi får se när utställningarna kommer igång igen. I våra grannländer har dom redan satt igång, men vi är inte välkomna dit.
Vi har istället under denna vår och sommar sysselsatt oss med viltspår. vilket är den enda hundsporten som kan hålla igång. Där går man ju själv med sin hund och domaren ett par meter bakom, så det är ju så säkert det kan bli. Och hör och häpna: Vi har bara i år fått ihop 13 st viltspårschampions!!!
En av dom, Elsa - Manaca's Heavens To Betsy har delägare Maria Kostic gått med, så den äran får gå till henne. Och en annan får vi dela på äran; Leon - Ch Napoleon of Merrily som jag samäger med Karoline Djerf gick vi 2 spår var med, that's teamwork! :)

 

Första vändan fick vi 4 viltspårschampions på en dag! fr vänster:
Eivor - SEVCH Manaca's Dressed To the Nines
Cecilia - SEVCH Manaca's Seeing Double
Gunilla - SEVCH SHCH JWW Manaca's Something New
Jessica - SEVCH Manaca's Rumour Has It

 

Andra vändan fick vi igen 4 viltspårschampions på en enda dag!
Kate - SEVCH SE V-18 Charbonnel Design N'Blue
Kristin - SEVCH SEU(u)CH Manaca's Goes To Show
Petra - Manaca's Mill on the Floss
Magda - SEVCH Manaca's Look Good Feel Better

     

Eva - Manaca's Got Stamina med sin championrosett

 

Elsa - Manaca's Heavens To Betsy med sin championrosett

 

Linda - Manaca's Rings A Bell med sin championrosett

 

Yvonne - Manaca's Who's That Girl med sin championrosett

Vi har varit på en foto session med den kända hundfotografen Anna Szabò från Polen!
Anna åker runt i Sverige och fotar hundar åt uppfödare i form av ett välgörenhetsprojekt, där ersättningen från sessionerna går till ett barnsjukhus i Polen.
Vi hade bestämt att mötas en kväll vid Ulriksdals slott och jag hade tagit med 5 Cockrar och 2 Taxar i olika färger, då jag hade tanke om att få en bild på mig med en grupp hundar som visar vad jag föder upp. När jag kom fram till Ulriksdal, var det fortfarande ca 28 grader varmt kl 20.00, fullt med folk vid slottet, och MASSOR av fåglar överallt, mest i form av Gäss och Ankor i stora grupper. Kristin som var med blev helt tokig av alla dessa så det var en pärs att gå med alla i koppel upp till slottet, och alla hundar var ordentligt flåsiga och uppspelta när vi väl kom fram. Tur att Anna var så cool och avslappnad så otroligt nog fick hon ihop några riktigt fina bilder, OCH den bild jag hade sett framför mig från början att jag ville ha :)

Den gruppbilden på mig och flocken finns nu på Indexsidan www.manacas.se, och här är dom andra 3:

   

Lena, Anton & Anna

 

Anna on the move...

 

Lena & Anton

Inofficiell valp & vuxen utställning i Enköping 14/6.
En utställning i Corona style, inget jag skulle önska för framtiden då det var otroligt jobbigt att springa med munskydd, men så bra anordnat av Chinese Crested klubben, med dom restriktioner vi har! Alla raser hade egna tider man fick komma på, man fick inte ha tält, man fick meddela innan hur många personer man kommer med, alla måste hålla avstånd, vilket inte var svårt på dom generösa ytor som fanns, och man måste ha munskydd i ringen där man kom lite närmare varandra.
Jag hade anmält en Cockervalp - Maja, en vuxen Cocker, en junior - Linda och en Taxvalp - Anna. Första gången för valparna och Linda behövde lite mer ringträning.
Anna - Manaca's Rose Anna var först ut och blev BIR och grupp-2a!
Maja - Manaca's Take A Good Look var först lite fundersam men kom igång sen och blev BIR valp och grupp-3a!
Linda - Manaca's Rings A Bell trivdes verkligen att komma ut denna dag, så BIR vuxen men blev lite tagen av värmen på slutet och fick "nöja sig" med en grupp 4a placering!

   

Gissa vem?

 

Anna BIR & Grupp-2!

 

Maja & Linda

Taxklubben Karlstad 2/2. Domare: John Sigve Berg
Lillemor - Manaca's Mothers Choice var första gången ut efter sin 2-årsdag och vann jaktklassen och blev 2:a bästa tik! Därmed fick hon sin utst.championtitel! I slutet av förra året fick hon sin viltspårschampion titel. Bra jobbat av delägare Anna!!

SSRK Kumla 18/1. Domare: Joel Lantz
Vilken skojig dag, en sån där dag som man fick skratta mycket så man mår bra långt efter. Tack alla goa vänner! Lagom temperatur utomhus gjorde att det inte var så kallt som det brukar i ridhus, och härliga resultat gjorde dagen ännu bättre förstås :) Jag hade tikvalpar med mig varav den ena hade sin utställningsdebut, alltid lika intressant att ha med valpar, man vet aldrig riktigt hur det går...men båda var sååå duktiga till slut :)
Jill - Manaca's My Remedy var första gången ute och hade först lite scenskräck, sen gick det undan av bara den! Hon blev iaf BIM valp i klass I!
Linda - Manaca's Rings A Bell fick samma resultat, BIM valp i klass II!
Erik - Manaca's Tom Dick or Harry kom 2:a i unghundsklassklass med CK.
Leon - Ch Napoleon of Merrily vann championklassen och blev bästa hane och BIM! Han samägs med Karoline!
Cecilia - Manaca's Seeing Double kom 2:a i öppen klass och blev utplockad i bästa tik!
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not vann veteranklass, blev BIR veteran, bästa tik, BIR och slutade dagen som BIS-3 veteran! (det var 4:e gången på rad som hon blir BIS-3 veteran. Stora Stockholm MyDog x 2 och nu igen :) )

   

Jill BIM valp!

 

Linda BIM valp!

 

Lena BIR & Leon BIM!

Wow, utställningsåret började verkligen med en skräll!!! Jag fick med mig Maria, som jag samäger Elsa (M. Heavens To Betsy) till Göteborg för att ställa på MyDog i 2 dagar, som jag inte varit på, på många år. Som vanligt lika jobbigt att köra inne i Göteborg (kör faktiskt 10 gånger hellre i England, än i Göteborg), men när vi väl kom fram hamnade vi på väldigt trevligt hotell bara 5 minuters körning (OM man inte körde fel...) till utställningen. Så kul med stora anmälningssiffror på nästan 100 Cockrar att börja året med!  och lika kul att träffa många vänner som jag inte ser så ofta. Lena är med i utställningsteamet igen. Förra året fick hon vara hemma, för vad jag tänkte, skulle vara en skön avkoppling för henne. Men efter att jag såg hur hon levde upp igen på Stora Stockholm, och tyckte det var sååå kul att få komma ut igen, så får hon följa med ut så länge hon trivs med det :)

MyDog nationell 3/1. Domare: Laurent Pichard (95 Cockrar anm)
Erik - Manaca's Tom Dick or Harry vann juniorklassen, blev BIR junior och utplockad i BIS bland 84 juniorer,
bästa hane med cert, BIR och sen grupp-4a!!! Wohoo!!!
Leon - Ch Napoleon of Merrily kom 2:a i championklassen med CK, som var med oss utan sin delägare Karoline.
Elsa - Manaca's Heavens To Betsy fick excellent i juniorklass
detsamma till Kate - Charbonnel Design N'Blue, excellent i öppen klass
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not vann veteranklass, blev BIR veteran, bästa tik, BIM och slutade dagen som BIS-3 av många fina veteraner, precis som hon avslutade året före på Stora Stockholm!!

     

Båda mina, BIR & BIM
Erik & Lena, sååå stolt!

 

Erik BIR & Lena BIM
domare: Laurent Pichard

 

Erik BIR & grupp-4a!

 

Lena BIM & BIS3 veteran!

MyDog Int. Cruft's kval. 4/1. Domare: Juha Palosaari (99 anm Cockrar)
Erik - Manaca's Tom Dick or Harry vann juniorklassen , kvalificerad till Cruft's, blev BIR junior och igen utplockad i BIS bland 84 juniorer (trots att jag ramlade ordentligt precis innan i uppsamlingsringen, och skrämde honom!).
Leon - Ch Napoleon of Merrily kom 2:a i championklassen med CK och 3:a bästa hane!
Elsa - Manaca's Heavens To Betsy vann juniorklassen med CK och blev därmed också kvalificerad till Cruft's, precis som brorsan! hon blev sen 5:a bästa tik med reserv cert!  
Charbonnel Design N'Blue fick excellent i öppen klass.
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not vann veteranklass, blev 4:a bästa tik och BIR veteran, och slutade än en gång dagen som BIS-3!!

 

Elsa Cruft's kvalificerad och 5a bt med res. cert!
 

 

Lena 4a bt, BIR veteran o BIS-3

Nyheter: ~ 2019 ~ 2018 ~ 2017 ~ 2016 ~ 2015 ~ 2014 ~ 2013 ~ 2012 ~ 2011 ~ 2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000Copyright © Monica Forsander ~ Uppdaterad: 2020-07-15