Nyheter: 2011 ~ 2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000

Nyheter ~ 2012

Så var år 2012 slut och utställningssäsongen avslutades som vanligt på Stora Stockholm (vet att det inte heter så längre men för mig kommer det alltid att heta så ;-)) En riktigt lyckad dag för oss med vår lilla taxfröken i topp igen! >>>
Stockholm Int. 15/12. Domare Cocker: Gordon Williams - vuxna, Penny Williams - juniorer.
Domare Kanintax - Reneé Sporre-Willes, Dvärgtax - Göran Bodegård
COCKER:
Manaca's All In the Mind var ute på sin första utställning och visades för dagen till excellent av Karoline (tack vännen!) då det krockade med Taxbedömningen.
Maggie - Ch Manaca's Pull No Punches blev 3:a bästa tik bland 111 Cockrar!
TAX: Rekordmånga anmälda, 16 st! Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev BIR och fick ännu en titel - Svensk vinnare-12! Hon blev också kvalificerad till Cruft's och avslutade sen dagen med en 3.e placering i gruppen! 31 Dvärgtaxar anmälda och Sture - Ch Manaca's Noble Anthony vann först en stor championklass och blev sen 2:a bästa hane med reserv CACIB!

samma dag i Vilnius, Litauen. Domare: Irina Azen
så blev vår gamle Ragnar - Ch Almanza Hit the Road Jack BIS veteran! Bra jobbat Tiina!

I Belgien...
I Tienen har Odin - Manaca's Up In the Sky haft en bra dag! Bästa junior, BIR och BIG-3! Grattis Sarah!

Vi fick nya valpar på julafton - se mer här!

Ännu en lyckad helg för Manaca's lite här och där, medans jag var hemma och vilade...

I Finland på Helsinki vinnare & Finsk vinnare...
På lördagen på Helsinki vinnare blev Sophia - Manaca's Yester Year 2:a bästa tik med CACIB,  och Malena - Ch Manaca's Cross Country blev 3:a bästa tik!
På söndagen på Finsk vinnare kan vi skryta med både 1 och 2 i bästa tik!!!  Maisa - Manaca's Sara Smile bästa tik med CACIB och Finsk vinnare-12!  Malena 2:a bästa tik!
Ragnar - Ch Almanza Hit the Road Jack blev BIR veteran och fick titeln FIVW-12!
Stort grattis till alla ägare, uppfödaren är stolt!

I Ukraina...
Frankie - Ch Manaca's No Questions Asked blev på Ukrainas största show, Crystal Cup 2012 BIR, BIG och BIS-2!!
Stort grattis till ägarna!

I Belgien...
På "CACIB Brussels" blev Odin - Manaca's Up In the Sky bästa junior! Grattis Sarah!

Hemma igen efter en tripp över till England...
Orsaken till resan var från början att hämta hem Moa som bott i England för en tid och nu är parad för några veckor sedan och ska komma hem och få sina valpar (läs mer på valpnytt). Så det passade så bra att även åka på London cocker show som inte ligger alltför långt från min väninnas hem där Moa bott, så 3 hundar anmälda till den + Sophie som sen skulle stanna kvar i sitt nya hem i England. Precis 12 dagar för avresa började även Dagny att löpa så tillfället var alltför lägligt påkommet för att inte ta henne med för en date med en "Engelsk gentleman". Från facebook fick jag även med en extra hund som skulle levereras till England. Iväg tidigt torsdag morgon. Hundvakten installerad och 6 hundar inpackade i bilen. Resan ner gick förvånansvärt bra i sällskap av en ljudbok så jag körde ända ner till Amsterdam där jag tillbringade natten för att sedan köra några timmar till ner till Dunkerque där jag skulle med färjan över till Dover. En 2-timmars färjetur över till ett soligt men småkyligt England. Sen en 40 minuters körning till Janes hus där jag fick träffa Moa igen efter flera månader.
Iväg igen tidigt lördag morgon till London Cocker show, en utställning som jag varit på tidigare och som är väldigt trevlig och välarrangerad med massor av trevliga människor. Bedömning avbryts mitt på dagen av lunch som består av ett stort knytkalas som alla är med på, väldigt trevligt tycker jag. Hanarna skulle dömas av Jennifer Lloyd Carey och tikar av Finska Arja Koskelo. Sophie - Manaca's She's Got the Look skulle in i en av de tidiga klasserna och gjorde det bra att bli placerad 5:a (VCH) av 22 st! Magnus - Ch Manaca's Cutting Corners som ägs av Sandy Williams vann veteranklass, Simon - Ch Manaca's High On the Hog som ägs av Jane kom 3:a i open class, Roger - Manaca's Luck of the Irish kom 4:a i yearling class, Lilly - Ch Wilmerella Manacas Rumours vann limit klass och fick sitt studbooknumber (livstids kvalificering till Cruft's) och Maggie - Ch Manaca's Pull No punches vann även hon sin klass och fick sitt studbooknumber!! Kennel Manaca's hade också bästa uppfödargrupp under Betty Rice-Stringer, så det blev en väldigt lyckad dag! Senare under kvällen hade Dagny en lyckad date med en stilig blå hane, mer om det på valpnytt.
Dagen efter ännu en strålande solig dag med en lång promenad med hundarna längs stranden nedanför Janes hus sedan en 2-timmars körning till färjan i Harwich som skulle ta oss över till Danmark, så på hemresan slapp jag körningen genom Europa, vilket var skönt när jag körde själv. Nu med Moa med hem i bagaget istället för Sophie och den hund vi levererade till England. Nu är det bara att hålla tummarna för att dom 2 parade tikarna har tagit sig....
Väl hemma har hundvakten haft lite dramatik... för 9 veckor sedan hade vi vår första tjuvparning...! Första gången det händer mig efter 24 års uppfödning! Vicky som inte hade visat med minsta tecken att hon löpte, och ingen av hanarna visat något som helst intresse satt helt plötsligt ihop med Johnny i trädgården medans jag stod bredvid och pratade med en väninna! Vilket efter första chocken lagt sig visade sig vara en väldigt intressant kombination. Jag åkte för säkerhets skull iväg och ögonlyste henne snabbt efter, vilket var u.a, men sen visade hon inga tecken på att vara dräktig alls, tyckte tom bara veckan innan jag åkte iväg att hon började se väldigt bra ut igen och började fundera på utställningar för henne....   Nu hade jag för säkerhets skull bokat in en erfaren hundvakt men sagt att hon nog inte var dräktig men att hålla ett öga på henne ändå. På söndag morgonen så hade Vicky, den luringen, fortfarande inga tecken på dräktighet eller förlossning... åt sin frukost med god aptit, var ute och lekte på förmiddagen, fick komma in vid 11-tiden och tog sitt kex och började sedan föda sin 2 svarta flickebarn, allt över på 2 timmar och mor och barn mår bra!! Har aldrig varit med om något liknande, vilket bara visar, man blir aldrig fullärd!
Så det blev helt klart spännande att komma hem och se dom små miraklen, ett par valpar som helt klart som bestämde sig för att finnas till från första början :-) Undras vad framtiden har i beredskap för dessa 2....?

Lilly och Maggie vinner sina respektive klasser... (photos: Jaana Rantta)


Manaca's vinnande uppf.grupp med Ch Manaca's high On the Hog SHcM, Ch Manaca's Cutting Corners, Manaca's Luck of the Irish, Ch Manaca's Pull No Punches

Ännu en Internationell champion till Manaca's!!
Stort grattis till Nicole och Levi - Manaca's Don't Look Now som fick sitt sista CACIB för titeln tillsammans med BIR, BIG & BIS-4:a!!!
Hannah - Manaca's Auld Lang Syne blev reserve BIR och BIG-reserv!
"Levi"

Ännu en champion till Manaca's, vår första Nya Zeeländska champion!!!
 4 utställningar på en helg med toppresultat för Larissa - Manaca's Forever And A Day och Folkes - Ch Manaca's Gets Ideas Going's barn
SHOW 1:
Larissa cert och BIM och fick här sin championtitel!!
show 2:
Fredrik (Folkebarn) BIR valp, Larissa cert och BIR
show 3:
Frederik (Folkebarn) BIR valp, Larissa cert och BIM
show 4:
Frederik (Folkebarn) BIR valp, Daisy (Folkebarn) cert & BIR!, Larissa res. cert

Larissa

I England...
Går det vidare bra för Connor - Manaca's Here Comes the Sun som senast blev BIS på Rotherham Cocker club show under Mr Mike Wildman!
Stort grattis Sandra!

I Estland...
BIR, cert & CACIB
till Maisa - Manaca's Sara Smile på Tarttu Int. !!! Stort grattis Reia!

I Italien...
BIM & cert
till Honey - Manaca's Match of the Day, stort grattis Paola!

I Finland...
Maisa  - Manaca's Sara Smile 2:a bästa tik på Jyväskylä Int. med res.CACIB som kommer att bli ett riktigt CACIB från FCI!

På Irland... >>>
... har vi fått en ny gruppvinnare!! Connor - Manaca's Here Comes the Sun blev bästa hane med Green star, BIR  och sedan vann han gruppen!  Bästa tik med green star blev Liliann - Ch Manaca's Laid Out In Lavender! Stort grattis Sandra!
Denzel - Manaca's Meaning of Soul kom 2:a i juniorklassen, bra jobbat James!

I Finland...
Blev det dubbel vinst för Nina på Seinäjoki Int.  med BIR till Alfreds (Ch Manaca's Walk On the Wild Side) son, och Sofia - Manaca's Yester Year som blev BIM!  Stort grattis Nina!

I Tyskland...
Närmare bestämt i Hannover blev Baby - Manaca's Come On Eileen bästa tik med VDH och club cert och sen BIR!!
Grattis Kristine!

På Sicilien...
På Messina International Dog Show under domare Olga Kupryanov blev Sara - Ch Manaca's mona Lisa's Eyes bästa tik med cert & CACIB och BIM!
Stort grattis Alessandra & Francesco!

BEST IN SHOW...
blev det i Tyskland på en spanielutställning till Joy - Manaca's Behind the Mask som tävlat i unghundsklass och först fått BIR med VDHCAC och ClubCAC och sen altså avslutade dagen med BIS! Stort grattis Helle!

I Polen...
Har Fi-Fi - Manaca's Thrilled To Bits har fått cert i Polen, grattis Magda & Katarzyna!

I England...
På North Wales championshipshow vann Connor - Manaca's Here Comes the Sun limit class och var utplockad bland dom 4 sista för bästa hane! Grattis Sandra!

I Singapore...
Går det fortsättningsvis utmärkt bra för Levi - Ch Manaca's Don't Look Now & Ch Hannah - Manaca's Auld Lang Syne, stort grattis Nicole!

7th FCI International (CACIB) show, Judge: Ken Hammond (Australia)
Levi - BOB (CACIB, Excellent), BIG-3´
Hannah - Reserve BOB (CACIB, Excellent)

193rd SKC Championship Show, Judge: Narelle Hammond-Robertson (Australia)
Levi - BOB, Reserve BIG, Reserve Best Champion in Show
Hannah - Reserve BOB, BIG-4

   

Levi

 

Levi & Hannah - båda grupplacering

 

Levi

Glömt att uppdatera igen så här kommer massor av nyheter...

I Finland...
På spanielspecial blev Niklas - Manaca's Written In Stone  3:a bästa hane med cert! grattis Tarja! >>>
Maisa - Manaca's Sara Smile vann en stor öppenklass men ingen placering i bästa tik, däremot fick vi veta att hon blivit årets junior!!! Stort grattis Reia!

Ny viltspårschampion!
Stort grattis till Gunilla & Mia - Manaca's Something Refreshing som idag den 13/10 tog viltspårschampiontiteln!!

Stockholms Cockerklubb. Domare: Kenneth Edh
Anders - Manaca's Milk n'Toast and Honey blev BIR valp!
Sophie - Manaca's She's Got the Look blev BIM valp!
Leslie - Manaca's Makes Your Mama Happy kom 4:a i valpklass med HP
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann unghundsklassen och blev 3:a bästa hane och BIS unghund!
Laila - Manaca's Magic's In the Makeup vann juniorklassen och blev bästa tik, BIR, BIS junior och BIS!!!
Madeleine - Manaca's She Is Rising kom 2:a i öppna klassen med HP!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen, blev 2:a bästa tik och BIS veteran!!!
Manaca's hade BIS vinnande uppfödargrupp!

     

Anders & Sophie

 

Leslie

 

Madeleine

 

Laila

Clubshow 2012. Domare hanar: Gary Nicholas-Steele, tikar: Ken Grice
Anders - Manaca's Milk n'Toast and Honey fick ingen placering
Sophie - Manaca's She's Got the Look fick ingen placering
Leslie - Manaca's Makes Your Mama Happy kom 4:a i valpklass med HP
Roger - Manaca's Luck of the Irish kom 2:a i unghundsklass med CK
Laila - Manaca's Magic's In the Makeup kom 3:a i en stor juniorklass
Lilly - Ch Wilmerella Manacas Rumours fick excellent men ingen placering i championklassen
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream kom 2:a i veteranklass med CK.
Manaca's hade BIS vinnande uppfödargrupp!

     

Anders

 

Laila

 

Sonja

 

Manaca's uppfödargrupp

FKK Åland. Domare Cocker: Laurent Heinesche, domare Tax: Birthe Scheel
COCKER:
Paddy - Ch Charbonnel War Paint som inte varit ute på ett tag hade glömt hur man gjorde på utställning och hoppade till sig en 2:a placering i championklass
Maggie - Manaca's Pull No Punches vann öppna klassen och blev bästa tik med cert och CACIB!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann championklassen och blev 2:a bästa tik med reservcert och reservCACIB! (om Sonja hade blivit bästa tik och fått CACIBet hade hon blivit Int.Ch! Så ibland förstör man för sig själv...)
TAX: Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev bästa tik, BIR med CACIB som gjorde henne till Internationell champion och avslutade sen dagen med att
VINNA GRUPPEN!!!
Sture - Ch Manaca's Noble Anthony vann championklassen och blev 3:a bästa hane!

 

Majlis

 

Maggie

På Irland...
Har det gått riktigt bra för Connor - Manaca's Here Comes the Sun for Wilmerella där han blev BIS för Phil Young (Canyonn)!! Stort grattis Sandra!

I Jakarta... >>>
Fredrik - Manaca's You Turn Me On som landade i Jakarta för bara ett par veckor sedan har redan varit på sin första utställning där han blev bästa baby!! Grattis Adya!
Fotot är taget dagen efter hans ankomst, och redan en kär familjemedlem!

I Belgien...
På Charleroi National Dogshow blev Odin - Manaca's Up In the Sky Bästa Junior, BIR, BIS-3 junior & BIG-2! Domare: Mr. Zeferino Da Silva. Grattis Sarah!

Tidigare i Norge...
På NSK avd Telemark har Anders kullbror Bellman - Manaca's Joy of A Toy debuterat i ringen och blev BIR & BIS-3 valp under domare Jan Roger Sauge! Stort grattis Christina!

SSRK Smedjebacken 16/9. Domare: Magdalena Karlsson
Äntligen inomhusutställning i en varm och go hall, och vi fick 2 BIS vinnare på samma dag!!!
Anders - Manaca's Milk n'Toast and Honey var på sin första utställning och tyckte det var jättekul! Han blev BIR och BEST IN SHOWvalp! vilken superdebut!
Roger - Manaca's Luck of the Irish kom 2:a i unghundsklassen med CK.
Anders mamma Ingela - Manaca's Strawberry Fields vann öppna klassen och blev 4:a bästa tik med cert!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev 2:a bästa tik, BIR veteran & BEST IN SHOW!

   

Anders BIS valp!

 

Ingela cert!

 

Sonja BIS veteran!

I Finland...
Ännu ett BIM till Maisa - Manaca's Sara Smile, grattis Reia!

I Belgien...
Har Odin - Manaca's up In the Sky gått in i juniorklass med glans! Bästa junior, bästa hane och runner-up BIS junior! grattis Sarah!

I Danmark...
På Vejens internationella blev Judy - Manaca's Jeweleyed Judy 3:a bästa tik med cert! Grattis Helle!

I Syd Afrika...
På Transvaal Cocker Spaniel Club Championship show blev Gus - Ch Manaca's Feelin' Blue of Dervely BIS reserv! Grattis Lynne!

Vi fick en ny champion!!
På SSRK Dingtuna 9/9. Domare: Jens Karlsson
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann unghundsklassen och blev 4:a bästa hane med reserv cert!
Lena - Manaca's Like It Or Not vann öppna klassen och blev 3:a bästa tik med sitt sista cert vilket gjorde henne till utställningschampion!!!
Lova - Manaca's Came Out of the Sky kom 2:a i öppna klassen med CK, grattis Mia!
Sonja - Ch Manaca's undesingned Dream vann veteranklassen och blev 2:a bästa tik, BIR veteran & BIS-4!
Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp som sen gick upp i topp och blev BEST IN SHOW!!

   

Lena - ny champion!

 

Sonja - BIS-4!

 

BEST IN SHOW uppfödargrupp!

I Belgien... >>>
I Tessenderlo har Odin - Manaca's up In the Sky precis gått in i juniorklass och vann sin klass och blev bästa juniorhane IN SHOW!!
Domare var Philippe Fortemps. Grattis Sarah!

<<< I Italien...
Har det gått bra för Sara - Manaca's Mona Lisa's Eyes då hon vann sin klass med cert och fick sen reservCACIB!
Domare var Kari Granaas-Hansen. Grattis Alessandra!

I Norge...
Har Wizard - Ch Manaca's Yesterdays Yesman varit igång igen! Nu har han startat på jaktanlagsprov och klarat det galant förstås!
Stort grattis Kristin!

I Finland...
På Porvoo Int. utst. blev Maisa - Manaca's Sara Smile BIM, grattis Reia! Domare var Hannele Jokisilta.

Högbo 3 x Int. show.
Stort grattis till Dvärgtaxen Gunnel - Manaca's Teasing Georgia som fick 1 x BIM, 2 x BIR, 3 x cert och 3 x CACIB! Stort grattis Pia!

Då vi har nyfödda valpar hemma hade vi bara anmält till söndagen för domare David Paquette från Canada. En domare som hade ett väldigt annorlunda bedömningssätt, men kanske ett bra sätt för oss gamla ringrävar att hålla oss på tå lite grann ;-)
William - Manaca's Big Distraction vann juniorklassen med CK och var utplockad bland dom 5 bästa för bästa hane! Grattis Eva-Lill!
Roger - Manaca's Luck of the Irish kom 2:a i unghundsklassen med CK
Lena - Manaca's Like It Or Not kom 3:a i en stor öppen klass med CK!
Sonja - Ch Manaca's undesingned Dream vann veteranklassen och blev 4:a bästa tik och BIR veteran!
Grattis till Gittan med sin Paddy dotter Joinmi Apple of My Eye (efter Ch Manaca's Join the Joyride) som blev 2:a bt med cert!

I England...
På Birmingham Champ show vann Connor - Manaca's Here Comes the Sun en stark Limitclass, grattis Sandra!

Och hur kunde jag glömma...!? Manaca's hundar har ju haft stora framgångar på Irland också!

Clonmel Int.
Liliann - Ch Manaca's Laid Out In Lavender green star, BOB & BOG-4
Connor - Manaca's Here Comes the Sun, reserve green star

Tralee Int. show. Domare: Mr Rune Fagerström
Magnus - Ch Manaca's Cutting Corners - green star, BOB & BOG-2
Connor - Manaca's Here Comes the Sun, reserve green star

Cocker club champ.show i Thurles. Domare: Mr Robert Kelly
Connor - Manaca's Here Comes the Sun, green star, BOB & BIS!!
Magnus - Ch Manaca's Cutting Corners vann champion stakes! Ägare till alla är Sandra Williams, stort grattis!

   

Magnus BIG-2
 

 

Liliann BIR & BIG-4
res. BIR till Lillys kullbror Wilmerella Skies the Limit

 

Connor BIS
 

Det blev visst lite fel på vår sammanställning från dom 2 föregående helgernas resultat då vi fick lite mer sena resultat från Singapore.
Så vi fick lägga på 3 BIR, 1 BIG-2 och 2 BIG-3!

I Singapore...

6th Acana Invitational Dog Show (192nd SKC championship show), Domare: Mr Kurt Nilsson (Swe)

Levi- Ch Manaca's Don't Look Now BIR, 2nd Runner-up in Group (BIG-3), Hannah - Ch Manaca's Auld Lang Syne Res BIR
2nd EarthBorn Classic Championship Dog Show (24th AKU Championship Dog Show), Domare: Dr M.L Apiwut Kasemsanta (Thailand)
Levi: BIR, Reserve BIG (BIG-2), Hannah: Res BIR
4th Pro Pac Classic Championship Dog Show (25th AKU Championship Dog Show), Domare: Ms Pamela Campbell (Australia)
Levi: BIR, 2nd Runner-up in Group (BIG-3), Hannah: Res BIR

och så från förra helgen den 25-26/8 medans jag går hemma och väntar på valpar...
I Italien...
Tower Beretti dog show 25/08/2012:
Manaca's You Don't Fool Me "Jasper" - första utställningen, 1ECC BEST PUPPY och blev utplockad bland 6 för BIS PUPPY - Grattis Luca!

I Finland...
..har det gått bra för kullsyskonen efter Alfred och Rebecka.
på Tervakoski Int, Manaca´s Sara Smile blev BIM med CACIB! Grattis Reija!

Manaca´s Written In Stone "Niklas" på Pieksämäki group show 26.8.2012
cert och BIM, Domare: Paula Rekiranta -
Grattis Tarja!

Niklas (foto: Laura Rissanen)

2 helt otroliga helger på varandra för Manaca's!!!!
TOTALT 10 BIR, 2 BIM, 5 CERT, 11 CACIB, 1 NY CHAMPION, 3 BIR VETERAN, 2 GRUPPVINSTER, 2 GRUPP-2, 1 GRUPP-3 OCH 2 GRUPP-4:a!!!!

Askersund Internationella 11-12/8. Domare Cocker & Tax: Arja Koskelo
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann unghundsklassen och blev 3:a bästa hane med reservcert!
Lilly - Wilmerella Manacas Rumours vann öppna klassen och blev bästa tik med cert & CACIB och sedan även BIR!!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev BIR veteran!
Taxarna:
Svea - Manaca's Maidens Blush blev rädd för något just vid bedömning och fick nöja sig med ett vg...
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev BIR med CACIB och sedan BIG-3!!!
Sture - Ch Manaca's Noble Anthony blev BIR med CACIB och sedan BIG-2! Så båda kullsyskonen placerade i gruppen, kan inte höra till vanligheterna...

   

Lilly

 

Majlis

 

Sture

Norrköping Internationella 18/8. Domare Cocker: Birgitta Svarstad, Tax: Marie Gadolin
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann ungundsklassen och blev bästa hane med cert & CACIB och BIR!!!
Diesel - Ch Manaca's It's In His kiss vann championklassen och blev 3:a bästa hane, grattis Madde!
Lilly - Wilmerella Manacas Rumours vann öppna klassen och blev bästa tik med cert & CACIB och sedan även BIM. Hon fick här också sin championtitel! På bara 4 utställningar i år har hon 2 BIR, 1 grupplacering, 1 BIM, 3 cert och 3 CACIB!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev 2:a bästa tik och BIR veteran!
Både Sonja och Roger var utplockade i sina finaler och var dom sista hundarna att lämna ringen utan placering...
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev BIR med CACIB och sedan gick hon och VANN GRUPPEN!!!
Sture - Ch Manaca's Noble Anthony blev BIR med CACIB!

   

Lilly & Roger

 

Sonja

 

Majlis

Eskilstuna Internationella 19/8. Domare Cocker: Ewa Nielsen, Tax: Lyudmil Tchistiakova
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann ungundsklassen och blev bästa hane med cert & CACIB och BIR och blev sedan GRUPP-4:a!!!
Diesel - Ch Manaca's It's In His kiss vann championklassen och blev 4:a bästa hane, grattis Madde!
Lilly - Wilmerella Manacas Rumours gick första gången i championklass och kom 2:a med CK!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev 2:a bästa tik och BIR veteran! Utplockad i BIS finalen men ingen placering...
Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp!! men vi ställde inte upp i finalen eftersom jag ville ha hundarna pigga till deras individuella finaler...
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev BIR med CACIB!!
Gunnel - Manaca's Teasing Georgia vann jaktklassen och blev bästa tik med cert & CACIB och BIM! Grattis Pia!
Sture - Ch Manaca's Noble Anthony blev BIR med CACIB och gick sedan och VANN GRUPPEN!!
Otroligt att kullsyskonen vinner varsin grupp dagarna efter varandra!

     

Roger

 

Sonja

 

Sture & Gunnel

 

Majlis

På Irland...
Blev Liliann - Ch Manaca's Laid Out In Lavender BIR med green star & BIG-4! Grattis Sandra!

I England...
På Welsh Kennel club championshipshow vann Moa - Manaca's Dreamin' the Dream limitklassen och fick sitt studbooknumber vilken innebär att hon är kvalificerad till Cruft's på livstid!! Lille Tom - Manaca's Bring It On fick också sitt studbooknumber, detta från valpklass!!!
Simon - Ch Manaca's high On the Hog kom 3:a i open class efter CC och resCC vinnarna!! Grattis Jane!

I Norge...
Har Wizard - Ch Manaca's Yesterdays Yesman klarat det ordinarie viltspårprovet med glans och blev därmed Norsk viltspårschampion! Grattis Kristin!

Nu finns champions även från Sonjas sista kull! Sonja har nu champions i alla sina 5 kullar efter 5 olika hanar, inte illa!!!
Vi gratulerar Eileen - Manaca's Come On Eileen och hennes ägare Kristine Haendler som blivit både Tysk clubjuniorchampion och VDH juniorchampion på endast 3 utställningar, bra jobbat tjejer!
I Aarau i Juni blev Fleming - Manaca's Face In the Crowd BIR junior och fick sitt sista juniorcert och blev därmed Schweizer Jugendchampion!
Grattis Theres!


Eileen & Fleming

Johnny - Ch Charbonnel Manacas Design har fått sina första championavkommor!!
På kort tid redan 2 st! Grattis till Lena & kenneth Norlunds Gina - Matchpoints Get Lucky som blev BIR och fick championat i Ransäter,
och till Karin Winblads Dessi - Winelaf's Black Love Design som fick sitt championat i Svenstavik, där även Malena - Ch Manaca's Cross Country blev BIR!!

I Finland...
Håller "gamle" Ragnar stilen än... den 4/8 i Vesilahti under domare Reija Leikola-Walden (gruppdomare: Markku Mähönen) blev C.I.E. & SE & NO & LT & LV CH & LVW-11 & FIJW-05 Almanza Hit The Road Jack bästa hane, BIR & grupp 3:a, BIR veteran och BIS-2!!!

Köping 21/7. Domare Cocker: Anne Livö Buvik, Tax: Petter Steen
Cocker:
Manaca's Luck of the Irish fick excellent och kom 2:a i unghundsklassen
Louise - Manaca's No Shoestrings On Louise kom 4:a i öppna klassen med CK.
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev BIM veteran!
Taxar:
Svea - Manaca's Maidens Blush blev idag inmätt som kanin och vann juniorklassen och blev 2:a bästa tik med sitt första cert! Hon fick cert eftersom hon klarade anlagsprovet på viltspår bara dagen före!
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev bästa tik med CACIB, BIR och sen GRUPP-3:a!!!
Jana - Manaca's Aimable Aimee blev bästa tik bland dvärgarna och BIM! Denna tik blev även BIR & BIS-2 på Taxklubbens utst i Avesta för några veckor sedan, stort grattis till ägarna!
Sture - Ch Manaca's Noble Anthony blev bästa hane med CACIB och BIR!

I Belgien...
Har Odin - Manaca's Up In the Sky haft framgångar igen. Denna gång gick han hela vägen upp i topp och blev BIS valp på Golden Trophy (Int. utst) i Liege! Stort grattis Sarah!
Officiella foton kommer...

SSRK Högbo 15/7. Domare: Per Iversen
Manaca's Luck of the Irish fick excellent och vann juniorklassen, och blev sen 4:a bästa hane!
Lydia - Manaca's By the Way fick excellent och kom 3:a i juniorklass, bra jobbat Sandra!
Lilly - Wilmerella Manacas Rumours kom 3:a i unghundsklass.
Ines - Ch Manaca's Join the Joyride kom 2:a i championklass och blev 4:a bästa tik! Grattis Gittan!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev BIR veteran! Än en gång en regning dag så vi valde att åka hem efter bedömningen och sova lite innan nattjobb...

I Finland...
I Lammi den 14/7 för domare Helene Björkman
blev Thomas - Manaca's Trick of the Tail 2:a bästa hane med cert! Grattis Nina!

På clubshow i Malvern, UK...
Hade Tony - Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel BIS vinnande avelsgrupp!!!
Grattis även till hans son Timmy - Ch Charbonnel Life n'Times som var BIS vinnande avelshund, tätt följd av Sonjas son Desi - Ch Charbonnel Swedish Design! Stort grattis Sandy!

Tonys avelsgrupp

I Tyskland...
Manaca's Come On Eileen, vann juniorklassen och fick Anw.Dt.Jug.Ch.VDH och Jug-CAC Klub båda dagarna i Soltau. Hon är nu Junior KlubCh!!! Grattis Kristine!

SSRK Sunne 7/7. Domare: Frank Bjerklund
Ännu en regnig och disig utställningsdag. men faktiskt helt ok ändå, börjar man vänja sig...? Trevlig stämning runt ringside och varmt så man slapp frysa.
Manaca's Luck of the Irish fick excellent och
vann juniorklassen, blev sen 2:a bästa hane med reserv cert!
Laila - Manaca's Magic's In the Makeup vann juniorklassen och blev sen bästa tik med sitt första cert och BIM!
Hennes syster Mia - Manaca's Something Refreshing kom 4:a i juniorklassen.
Lena - Manaca's Like It Or Not kom 2:a i öppna klassen och blev sen 3:a bästa tik!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev BIR veteran!
Kennel Manaca's hade även BIR vinnande uppfödargrupp som sen blev BIS-3!!

SKK Borås Int. 1/7, domare: Henric Fryckstrand
Efter en tråkig början på dagen med inbrott i bilen med smashad ruta och stulen trimväska så fortsatte dagen bra trots regn till en början. Tack till alla som hjälpte till på alla sätt, att låna ut koppel, borstar osv...
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann juniorklassen och blev 4:a bästa hane med sitt första cert!
Louise fick excellent och kom 4:a i öppen klass med CK.
Sonja -
Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen och blev BIM veteran!

I Finland...
Maisa - Manaca's Sara Smile blev än en gång BIR, nu med sitt 6:e och sista cert!

VILKEN HELG!!!!
5 MANACA'S HUNDAR BIR PÅ SAMMA DAG, 2 NYA CHAMPIONS OCH BÅDA RASERNA PLACERADE I SINA GRUPPER!!!
Trots det tråkiga vädret med ihållande regn och blåst så hade vi en trevlig dag men toppenresultat och glad stämning runt ringen. Då vi kände oss helt genomfrusna efter rasbedömningarna var slut så bestämde vi oss för att skippa finalerna och åka hem. Vi packade in allt i bilen och hann väl köra 15-20 minuter innan vi ångrade oss, med 3 BIR hundar kände vi helt plötsligt att vi bara MÅSTE vara med i finalerna, så vi vände tillbaka, och tur var väl det...

SKK Int. Avesta 16/6. Domare, Cocker: Tiina Ilukka, Tax: Matti Tuominen
COCKER: Manaca's Luck of the Irish fick excellent och kom 3:a i juniorklassen
Lilly - Wilmerella Manacas Rumours vann unghundsklassen, blev bästa tik med cert & CACIB och slutade som grupp 4:a!!
Lena - Manaca's Lilke It Or Not, som bar för några veckor sedan födde en kull med 9 valpar är redan i fin kondition och vann nu en stor öppen klass med CK!
TAX: Majlis - Manaca's Sophys Rose blev bästa tik med cert och CACIB och blev därmed Svensk utställningschampion! Då hon från tidigare
hade cert i både Finland och Danmark fick hon även dessa titlar och då även Nordiskt championat!! Hon slutade dagen med att bli 2:a i gruppen!!!
Jason - Manaca's Captain Hayward fick excellent och vann juniorklassen

Svea - Manaca's Maidens Blush fick excellent och vann juniorklassen...
... tätt följd av sin kullsyster Manaca's Aimable Aimee
Sture - Manaca's Noble Anthony blev bästa hane med cert & CACIB och blev därmed Svensk utställningschampion! Han blir också Dansk utställningschampion då han har cert därifrån sen tidigare! Sture slutade sen som BIR!!

I Finland...
I Rusko var Lenas kullbror Thomas - Manaca's Trick of the Tail ute och blev där bästa hane med cert, BIR och slutade dagen med att gå hela vägen till tops och blev BEST IN SHOW!! Stort grattis Nina!

I Norge...
I Bodö blev Wizard - Ch Manaca's Yesterdays Yesman BIR och vann sen gruppen! Detta BÅDE på lördagen och söndagen, på söndagen även BIS-3! Stort grattis Kristin!

In Österrike...
Patrik - Manaca's Rock Steady blev BIS junior!! Grattis Johann!

I Tyskland...
I Erfurt Eileen - Manaca's Come On Eileen vann juniorklassen och blev bästa junior med junior CAC! Grattis Steen & Kristine!

Norrköping nat. 2/6. Domare Cocker Jan Roger Sauge, Tax: Bo Skalin
COCKER:
Roger - Manaca's Luck of the Irish kom 2:a i juniorklassen med CK
Dagny - Manaca's For All Time vann juniorklassen med CK
Louise - Manaca's No Shoestrings On Louise vann öppna klassen och blev 4:a bästa tik med reserv cert!
TAXAR:
Sture - Manaca's Noble Anthony blev bästa hane med cert och BIM!
Svea - Manaca's Maidens Blush som precis, dagen före gått in i juniorklass blev bästa tik och BIR!
Vi stannade dock inte till finalerna eftersom det var sååå kallt!

Vallentuna Int. 27/5. Domare: Hans Rosenberg
Roger - Manaca's Luck of the Irish fick idag sitt första vg...
Jag visade också Diesel - Manaca's It's in His Kiss som vann öppna klassen, blev bästa hane med cert, CACIB och BIR!!
Därmed fick han nu också sitt efterlängtade utställningschampionat!! Grattis Madde!
Dagny - Manaca's For All Time vann juniorklassen med CK
Louise - Manaca's No Shoestrings On Louise vann öppna klassen och blev 2:a bästa tik med cert och reserv CACIB!
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen, blev 3:a bästa tik och BIR veteran!
Kennel Manaca's hade också BIR vinnande uppfödargrupp!
Både gruppen och Sonja blev utplockade i finalen men fick ingen slutlig placering...

Diesel BIR och champion, BIM var Ch Honeywater's Happines Like Jam, en dotter till Ch Manaca's Of Course!
Hundar i gruppen: Ch Manaca's It's In His Kiss, Manaca's No Shoestrings On Louise, Manaca's By the Way, Ch Manaca's Undesingned Dream

Österbybruk Int. 26/5. Domare: Jens Karlsson
Roger - Manaca's Luck of the Irish vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane med reserv cert!
Laila - Manaca's Magic's In the Makeup kom 2:a i juniorklass med CK, tätt följd av hennes syster Lydia - Manaca's By the Way
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream vann veteranklassen, blev bästa tik, BIM, BIR veteran och slutligen BIS-4! >>>
Kennel Manaca's hade också BIR vinnande uppfödargrupp!
cert och 2:a bt gick till en dotter till Johnny, Ch Charbonnel Manacas Design och 4:a bt gick till en dotter till Manaca's Gainst the Grain, alltså båda var barn barn till Sonja!

Italien...
Har Honey - Manaca's Match of the Day varit på dubbelutställning. Cert ena dagen på nationell utställning och reserv CACIB dag 2 på internationell utställning. Grattis Paola!

I Norge...
Närmare bestämt i Tromsö har Wizard - Ch Manaca's Yesterdays yesman blivit BIM 2 dagar på raken! Grattis Kristin!

I Polen...
I Ternopol har Frankie - Ch Manaca's No Questions Asked varit där han blev BIR med cert, CACIB och blev POLYANSKI CUP WINNER! Grattis Maria, Oksana och Yaroslava!

I Belgien...
Odin - Manaca's Up In the Sky har flyttat från baby till valpklass och det började bra, BIS puppy på Lommel dogshow! Grattis Sarah & Odin!

FKK Åland 20/5-12, domare: Harto Stockmari
Melody - Manaca's Makes Me Smile blev BIR och fick nu sitt 3:e cert!
Hennes kennelkompis Lydia - Manaca's By the Way blev 2:a bästa tik med reserv cert!
Stort grattis Sandra & Desireé!

Jag hade den stora äran att få döma i England på South Wales & Mon. Cocker club's open show den 12/5, 70 hundar anmälda.

BIS
blev Manchela Wild Willow och BIS reserv Kastrian Eternity / BIS veteran Moonshine Nightime Solace at Charmwen & BIS puppy Olibond Remember Me
foton: Shel Cowles

samtidigt här hemma var det SSRK Ulriksdal med domare Marjo Jakkola från Finland...
BIR & BIS-3 valp I
blev svart/vita Douglas - Manaca's Some Might Say, stort grattis Per!
Madeleine - Manaca's She Is Rising, excellent och 3:a i unghundsklass, grattis Chatie!

SSRK Visby x 2. Domare lördag: A-C Johansson, domare söndag: Kerstin Henriksson
Samma resultat för mina hundar båda dagarna. Roger - Manaca's Luck of the Irish vann juniorklassen med CK, Louise - Manaca's No Shoestrings On Louise blev 4:a bästa tik, på söndagen även med reservcert! Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream kom 2:a i veteranklass med CK. 

I Finland...
Har Maisa - Manaca's Sara Smile varit på några utställningar. I Lahti under Beth Warman blev hon 3:a bt med reserv cert (på samma utst. var Maisas halvbror, Alfreds son Westridge Touch of Seduction 4:a bh med cert!). I Tampere blev hon 2:a bt med reservcert och res. CACIB och nu senast i Helsingfors blev hon bästa tik med cert, hennes 5:e! Grattis Reija!

I Frankrike...
I Amiens har Selma - Manaca's Yada Yada Yada blev bästa tik med CACIB i Amiens! Grattis Frederique!

I Montenegro... >>>
Har Manaca's fått en till champion! Sara - Manaca's Mona Lisa's Eyes vann sin klass med cert båda dagarna och fick därmed sin championtitel! Grattis Alessandra!

och här hemma på SKK Västerås. Domare: Hannele Jokisilta
Roger - Manaca's luck of the Irish fick excellent men ingen placering
Louise - Manaca's No Shoestrings On Louisefick excellent men ingen placering
Madeleine - Manaca's She Is Rising fick excellent och blev 4:a i unghundsklassen med CK! Grattis Chatie!
Sonja - fick excellent och vann veteranklassen och blev även BIR veteran, men vi stannade inte till finalerna.

I Serbien...
På Internationell utst. i Natalinci blev Honey - Manaca's Match of the Day BIR med cert & CACIB, BIG & BIS-3!! Stort grattis Paola!

I Danmark...
På Roskilde vann Joy - Manaca's Behind the Mask juniorklassen och blev därmed kvalificerad till Cruft's 2013! Grattis Helle!

Viltspår...
och i Strängnästrakten har Mia - Manaca's Something Refreshing kommit igång med viltspåren och klarade galant anlagsprovet! GBra jobbat Gunilla!

På Nya Zealand...
fortsätter Larissa - Manaca's Forever and A Day att plocka cert, 2 utställningar till och 2 cert med BIR junior varje gång! Stort grattis Rhona & Robert!

I Belgien...
Blev Odin - Manaca's Up In the Sky BÄSTA hanbaby IN SHOW på Belgiens clubshow! Grattis Sarah!

På Irland. På Fermoy Int. utst. under domare Henric Fryckstrand
 blev Magnus - Ch Manaca's Cutting Corners BIR med CACIB & Green star,
Connor - Manaca's Here Comes the Sun fick reserv CACIB och reserv green star! Grattis Sandra!!!

I Schweitz...
på St. Gallen Int show blev Fleming - Manaca's Face In the Crowd BIR junior! Grattis Theres!

På Taxlubbens utst. i Malmköping...
blev Ellen - Manaca's Blush Damask BIR valp och sen även BIS valp II! Grattis Gun!

Medans jag är hemma och sköter valpar, så sköter sig Manaca's Cockrarna väl ute i världen...

I Italien...
På Bari National show har Sara - Manaca's Mona Lisa's Eyes än en gång blivit bästa tik med cert! Dömde gjorde Doug Telford, stort grattis Alessandra!

På Nya Zealand... >>>
Fortsätter Larissa - Manaca's Forever and A Day att skörda framgångar och är nu, endast 10 månader gammal, mer än halvvägs på väg mot sin championtitel!! nu senast på en dubbelutställning blev hon BIR junior och fick cert båda dagarna!
Även Folkes - Ch Manaca's gets Ideas Going's barn gär det strålande för. På samma utställnings första dag blev Francesca BIR valp med reserv cert och gruppvinnare, och Toby bästa hanvalp . Dag 2 var det omvänt där Toby blev BIRvalp och gruppvinnare och Francesca bästa tikvalp! Grattis Rhona & Robert!

<<< I Sundsvall...
 På SKKs Internaionella vann Lydia - Manaca's By the Way  juniorklassen och blev 2:a bästa tik med reserv cert! Grattis Sandra & Desireé!

I Finland...
Har Heta - Manaca's Through My Eyes varit på sin första officiella utställning i Loviisa under Eeva Resko. Trots att hon för tillfället är helt urfälld så blev hon 3:a bästa tik med reservcert! Grattis Kirsi!

I Holland...
På Goes CACIB utst. har Odin - Manaca's Up In the Sky än en gång blivit bästa baby & reserv BEST IN SHOW! Grattis igen Sarah!

Medans Lenas valpar växer och frodas här hemma... så har hennes kullbror kul i ringarna...

...på Cypern.
Icarus - Manaca's Way of the World gjorde Hat trick på trippel CACIB showen med 3 x CAC, 3 x CACIB, 3 x BIR, 1 x BIG, 2 x Res. BIG and reserv BIS (BIS-2)! Därmed fick han en herrans massa titlar såsom:  Moldavian Ch, Moldavian Club Ch. Moldavian Grand Ch, Bulgarian Ch and Bulgarian Grand Ch! Stort grattis Eliza!!!

På Nya Zealand...
Har Larissa - Manaca's Forever and A Day varit ute igen på en dubbelutställning där hon just gått in i juniorklass. hon blev BIR junior båda dagarna och fick även reserv cert ena dagen!
Även Folkes - Ch Manaca's gets Ideas Going's unga valpar hade utställningsdebut på denna utställning och vad sägs om 1 och 2:a bästa tikvalp och BIR valp till sonen Toby som även fick reserv cert! Låter väldans skumt för oss detta att en valp kan få cert... andra dagen blev Toby igen BIR och tiken som blev 2:a dagen före blev nu BIM valp! Stort grattis Rhona & Robert!

Glada nyheter från England...
När vi åkte till Cruft's följde lilla Moa - Manaca's Dreamin the Dream med och stannade där för att ställas lite för att sedan förhoppningsvis komma hem dräktig med en spännande hane. Efter att ha socialtränats lite och varit på några ringträningar så hade hon sin utställningsdebut igår och klarade det med glans :-) Det var en All breed open show och hon slog till med BIR & grupp-4:a (av 13 st i gruppen)!!!
Stort tack för hjälpen Jane!

I Belgien... >>>
Har redan Odin - Manaca's Up In the Sky (Från Rebecka och Alfreds senaste kull) debuterat i utställningsringen. På Belgiens spanielklubbs "Youth and veteran day" blev lille Odin bästa valp!! Stort grattis Sarah!

Under tiden här hemma har Lena fött en kull på 9 valpar! Hon kom in i mamma rollen direkt och sköter sina små på ett utmärkt sätt!
Vi har 4 svarta hanar, 2 röda hanar, 2 röda tikar och 1 svart tik.

Ännu en till Singapore champion till Manaca's!!!
Hannah - Manaca's Auld Lang Syne har haft en superhelg där hon fick sina sista cert för championtiteln, bara lite över 1 år gammal!
På lördagens 2 utställningar blev hon BIR med cert för
Mrs Carmen Haller (Canada) + Yearling in Group, BIG-2
och även BIR med cert för Mr Paul Wilkes (Australia), Yearling in Group, stort grattis Nicole!

I Norge...
Har Wizard - Ch Manaca's Yesterdays Yesman lagt ännu ett BIR med CACIB till den stora vinstsamlingen, på Harstad för Vidar Grundetjern. Stort grattis Kristin!

På Nya Zealand...
Har Larissa - Manaca's Forever and A Day varit på utställning efter ett längre viloperiod pga av valpar i huset. Hon blev igen BIR valp och fick även reserv certet!
Grattis Rhona & Robert!

Cruft's 2012...
En lång bilresa till England med mycket fnitter som det lätt blir när man är trötter, med bilen fullproppad med 3 kvinnfolk, packning, 1 Welsh springer, 5 Cockrar (men bara 3 med hem igen så vi fick plats med shoppingen...)
En utförligare rapport med fler foton kommer men här kommer dagens resultat.
Domare tikar: Keith Costello, hanar: Alan Curry
Först Manaca's hundar som ställdes ut:
Connor - Manaca's Here Comes the Sun at Wilmerella kom 2:a i mid limit, grattis Sandra!
Simon - SVCH Manaca's High On the Hog ShCM vann special working klass för 5:e året i rad! grattis Jane!
Magnus - Ch Manaca's Cutting Corners blev oplacerad i open dog
Sonja - Ch Manaca's Undesigned Dream kom 2:a i en stark veteran klass, full av championtikar!!
Ingrid - Ch Manaca's Rags to Riches blev oplacerad i open bitch

Lika glädjande var det att se alla hundar efter mina linjer som placerades i sina klasser, grattis till alla!
Reserv i special puppy dog - Olibond Remember Me - sonson till Tony -Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
VHC i special puppy dog - Charbonnel Best Man - sonson till Sonja
1:a i special junior dog - Dillonpark Pellegrino - sonson till Sonja
2:a i special junior dog - Candyke Lost Among the Stars - sonson till Tony -Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
3:a i open dog - SHCH Charbonnel Life n'Times JW - son till Tony -Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
3:a i special puppy bitch - Charbonnel Daydream - dotterdotter till Sonja
2:a i special juniorbitch - Candyke Lady Oh - barnbarn till Tony - Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
3:a i yearling bitch - Charbonnel Ermine n'Pearls - dotter till Tony - Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
2:a i limit bitch - Quintavia Stars In the Sky - dotter till Tony - Manaca's Learn Lifes Ropes at Charbonnel
reserv i open bitch - SHCH Charbonnel Dream Design JW - dotter till Sonja

     

Connor - 2:a i limit

 

Simon - 1:a i working

 

Sonja - 2:a i veteran

 

Ingrid - oplacerad

Har fått ett foto som jag bara måste dela med mig av, på Ingrids kullbror Björn - Manaca's Run Rings Around All
då han blev Amerikansk utställningschampion!! Än en gång, stort grattis Joyce, han ser bara helt fantastisk ut!

Taxklubben Flen 11/2. Domare: Marita Krantz, valpar: Jahn Stääv
Utställningspremiär för lilla Svea - Manaca's Maidens Blush som nu är 5 månader gammal. Och hon debuterade med glans! BIR och BIS valp!!!
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev bästa tik med cert, BIR och slutligen BIS-2!
Sture - Manaca's Noble Anthony travade på i samma stil, bästa hane med cert, BIR & BIS-4!!

   

Svea BIS valp

 

Majlis BIR & BIS-2

 

Sture BIR & BIS-4

Efter ett fantastiskt 2011  (sammanställnin är på gång..) så var vi nu inne i år 2012 och året har startat med första utställningen och massor av trevliga nyheter från andra delar av världen... först en hälsning från Hannah och Levi i Singapore som just nu firar nyår och går in i drakens år.
Levi blev årets Cocker & årets Gundog 2011 och Hannah blev reserv årets Cocker 2011!!

SSRK Kungsör 21/1. Domare: Karin Brostam-Englund
En ny hall för oss och visst var det ett toppen underlag för hundarna och varmt och gott, men gudars vad trångt! Trots det blev det inga sura miner utan en hjärtlig stämning runt ringarna. Dagen efter var jag där igen för att gå ringsekreterare och då var det än mer trångt. Så trångt att dom tom bad folk åka hem om dom ställt färdigt! Toaletterna blev fulla mot eftermiddan och fick stängas, så vi hade nog tur att vi var där första dagen :-)
Lydia - Manaca's By the Way blev BIR i valpklass II i stor konkurrens och BIS-3! Stort grattis Sandra & Desireé!!
Roger - Manaca's Luck of the Irish blev 2:a i juniorklass med CK
Diesel - Manaca's It's In His Kiss kom 3:a i en stor öppen klass
Dagny - Manaca's For All Time som gick för första gången i juniorklass vann klassen och blev 2:a bästa tik med reservcert!
Moa - Manaca's Dreamin' the Dream var med på sin första utställning och blev 4:a i unghundsklass.
Lova - Manaca's Came Out of the Sky kom 4:a i en stor öppen klass.

Här poserar Lydia och Dagny efter utställningen

I England...
Har Connor - Manaca's Here Comes the Sun skrivit historia som den första Skandinavien födda Cocker att ta cert i England!!!! Dömde gjorde Alf Wood, kennel Marada.
Stort grattis till hans ägare Sandra Williams, kennel Wilmerella.
För er som inte är så insatta i det Engelska utställningssystemet så är det otroligt svårt att få cert i England då champions fortfarande kan ta cert. Certet går alltså alltid till bästa tik och bästa hane!!

I Padova, Italien... >>>
Har Sara - Manaca's Mona Lisa's Eyes slagit till igen och blev bästa tik med cert och CACIB!! Dömde gjorde Elaine Thomas (Claramand). Hon är nu utställd 3 gånger och har blivit bästa tik på alla, ganska stort för en blue roan & tan!  Grattis Alessandra!

I Finland...
Sofia - Manaca's Yester Year (Ch Manaca's General Idea x Ch Manaca's Undesingned Dream) som inte är utställd så mycket ställdes nu på Åbo Internationella under Moray Armstrong där hon vann en stor öppen klass och blev 5:a bästa tik! Bra jobbat Nina! ;-)

 

 

Nyheter: 2011 ~ 2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000


Copyright © Manacas ~ Uppdaterad: 2013-01-01