Nyheter ~ 2007

29/12 - årets sista viltspårsprov!
Helt otroligt nog har vi varit på viltspårsprov i slutet av December! Med plusgrader och regn så är det fortfarande utmärkta förhållanden för detta. Denna gång var endast Freja - CH Manaca's Xcuse My Conduct som var med. Hon började lite försiktigt men kom sen snabbt igång med sin uppgift och gick sitt spår med full poäng! Detta var hennes 2:a första pris i öppen klass så nu behövs bara en 1:a på ett ordinarie prov för att hon ska få sin championtitel...

Stora Stockholm 15/12. Domare, hanar: Patric Ragnarsson, tikar: Jostein Halvarsson
Årets sista utställning och har för mig (och många andra) blivit "ett måste". Inte bara för utstälningen som sådan utan lika mycket för att träffa och socialisera med alla vänner runt ringarna. I år hade jag 4 röda cockrar med, mycket för att kunna deltaga med en homogen uppfödargrupp, som dömdes av Jostein Halvarson och fick HP men ingen placering denna gång.
Folke - Manaca's Gets Ideas Going vann en stor ungundsklass och slutade som reserv bästa hane och fick nu sitt andra certifikat för året!! Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely som snart fyller 10 år (i December) vann veteranklassen och slutade som 4:a bästa hane och BIM veteran! Inte illa för en 10 åring att bland 137 cockrar placera sig i bästa hane klassen, vi är stolta!
För första gången visades en Manaca's cocker i jaktklass och det var Freja - Manaca's Xcuse My Conduct som för tillfället är hitlånad från Finland. Hon vann klassen men "bara" med HP så det blev ingen vidare tävlan för henne. I kritiken stod det att hon hade effektiva rörelser med drive men den muntliga kritiken sa att rörelserna inte var på topp, att hon var "lite låg"... kanske fick vi fel kritik...
Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream gick i championklassen men blev avtackad ganska så kvickt.
Jag fick också ta ett tårfyllt farväl av vår Victor - Manaca's It's A Pig in a Poke som nu flyttade till kennel Raccoon's i Finland, lycka till med honom!

På söndagen åkte husse Johan med vår korthåriga dvärgtax Irma - Dualis Unnibell till Stockholm medans jag var hemma och underhöll mitt Englandsbesök. Han visade fram henne till 2:a i jaktklassen med cert och sen 3:a bästa tik. Hon fyllde 2 år endast 5 dagar tidigare vilket innebär att detta var hennes sista cert som behövdes för championatet och hon kan nu titulera sig Svensk utställningschampion!

När vi kom hem väntade ett mail som berättade att vår Ragnar - Almanza Hit the Road Jack, fått det sista Lettiska certet så han är nu Lettisk utställningschampion!! Då han sedan förut har ett cert i Sverige så blev han då samtidigt även Svensk utställningschampion!

Jag är ännu inte så insatt i det Engelska utställningssystemet, så inte förrän resultatet kom från Engelska kennelklubben förstod jag att Sonja redan på sin första utställning i England fick sitt Studbooknumber, vilket innebär att hon är kvalificerad till Cruft's för alltid!! På fotot nedan är hon förevigad tillsammans med Sandy Platt. Ch Dillonpark Ambrogina vann klassen och blev BIR på den utställningen.


 Helgen den 1-2/12 var jag i England igen för att välja ut dom valpar ur Sonjas kull som ska komma tillbaka till oss. Kul att det var samma tik och hane som var mina första handsval när dom var 3 veckor gamla.
Precis denna helgen var det London Cocker med domarna Ferelith Somerfield på tikar och Anne Daniels på hanar, 228 anmälda Cockrar. London Cocker firade 75 års jubileum detta år och bjöd alla på tårta (se bild nedan) och vin. Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream var anmäld i open class och det var ett nöje att få se henne från ringside, lika showig som alltid. Hon kom precis som förra utställningen 2:a i open class efter Dillonpark Ambrogina som slutade som BIR igen. Sandys tik Charbonnel Castanette blev Bästa valp och fick nu den eftertraktade Junior Warrant titeln, GRATTIS!! Bästa hane blev Canigou Classic Cliché

 

Simon BIR i England igen!!!
På South of England Gundog show den 25/11 dömde Graham Osbourne och gjorde Simon - Ch Manaca's High on the Hog till BIR från vinst i juniorclass. Simon stoppade inte där utan blev även BIS reserv!! Stort grattis till Jane & David!!

SSRK Wången 17-18/11.
Vi har ännu en BIR valp ur Colin/Malena kullen!! På Lördagen för Jan Roger Sauge blev Axel - Manaca's Live Long and Prosper BIR, och på söndagen BIM valp för Vidar Grundetjern. Stort grattis Manuela!
Stort grattis också till Stellas (Ch Manaca's Of Course) dotter, Honeywater'sHappines Like Jam som fick sitt första cert på söndagen och till Märtha - Manaca's Gainst the Grain som blev reserv bästa tik , Grattis Karoline!!
Grattis också till Walters snygga son Northworth Red Drama som blev 3:a bästa hane båda dagarna, ägare är Marianne och Örjan Ullebö i Norge!

... och i Tyskland på Stuttgart Nationella och Stuttgart Internationella har Iven - Manaca's Day to Day Basis (Camillas bror) haft framgångar, cert båda dagarna!! Stort Grattis till familjen Gruber på kennel Plainfire's!!

Sonja har varit på sin första utställning i England...
Coventry Championshipshow 17/11. Domare: Liz Cartledge (285 cockrar)
Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream kom 2:a i openclass efter Ch Dillonpark Ambrogina som senare blev bästa tik!!
Detta innebär att hon kvalificerade sig till Cruft's 2008 på sin allra första utställning!!
Ett stort tack till Sandy Platt för att ha hållt Sonja i en sådan toppkondition under hennes tid med 10 valpar!!
Sonja är nu vår 5:e cocker att kvalficera sig till Cruft's 2008!!

Massor av nyheter i en klump...
Vi börjar i Växjö den 2/11, där vi var på SKKs Internationella utställning. Först var det Diesel - Manaca's It's In His Kiss som blev BIM valp, grattis igen Madde! Magnus - Manaca's Cutting Corners kom 4:a i öppna klassen.
Colin - Manaca's Beat About the Bush vann championklassen och blev 3:a bästa hane. Freja - Manaca's Xcuse My Conduct avancerade nu till en 3:e plats och nu med CK.
Efter detta åkte jag till England där jag spenderade några avkopplande dagar hos Sandy Platt och hälsade på min Sonja och hennes 10 nya småvalpar. Dom hade redan hunnit fylla 3 veckor, vad tiden går! Urfina allihop förstås...
Och så har vi fått en ny viltspårschampion! Det är Blända - Manaca's Dress Designer som bara på några dagar erövrade championatet, stort grattis till hennes ägare Katarina von Brömssen på kennel Support!
I Italien har Biggy - Manaca's Big for his Boots fått ännu ett cert! Han behöver nu bara ett till för ett Italienskt utställningschampionat, vi håller tummarna... grattis till hans ägare Elina och Enrico på kennel Ghirardina.
I Norge har ännu en valp ur Colin/Malena kullen blivit BIR valp! Det är Lilli - Manaca's Like Little Bird Told Me som blev det på sin utställningsdebut! Grattis till Linda och Vidar. På samma utställning debuterade också Nino - Manaca's Kingsize Kickoff som vann sin klass, grattis Anna-Eva!
Jag missade anmälan till Grängesberg så jag fick sysselsätta mig med lite viltspår istället. Både Freja - Manaca's Xcuse My Conduct (som är hitlånad för en tid från Finland) och Kerstin - Manaca's Each and Every Day klarade anlagsprovet galant och dagen efter gick dom sitt första öppna spår där dom båda fick 1:a pris med full poäng!!

SSRK Mjölby 27/10. Domare: Marjorie Martorella, USA (107 cockrar anm)
Efter en superstrulig morgon kom vi fram till utställningen bara minuter innan bedömningen skulle starta. Då det var så många anmälningar så var valparna flyttade till annan ring och domare (Ing-Marie Hagelin) och det betydde att bedömningen började samtidigt i 2 ringar. Detta var inte precis rättvist mot dom 2 valpar jag hede med som skulle göra sin debut här. Visst kan man träna lite innan, vilket var intentionen när vi gick upp på morgonen,  men det blir ändå inte detsamma som "the real thing". Nåväl, både Tony - Manaca's Learn Life's Ropes och Liliann - Manaca's Laid Out in Lavender placerades som nummer 4 i sina klasser och det fick vi vara nöjda med denna dag. Dom fick chansen att socialträna mer efter bedömningen istället då allt lugnat ner sig...
Fjärde platsen tycktes vara vår lott denna dag då även Diesel - Manaca's It's In His Kiss i valpklass II, Folke - Manaca's Gets Ideas Going i unghundsklass och Freja - Manaca's Xcuse My Conduct i öppen klass blev placerade på 4:e platsen! Dagen klarades upp av vår gamle man Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely, snart 10 år gammal, som slog alla stiliga championhanar och blev bästa hane, BIM/BIS-2, BIR veteran och BIS-2!! >>>
Kennel Manaca's fick också bästa uppfödargrupp av 4 deltagande och slutade sedan som BIS-2!! Tack till Madde, Mia och Jenny för detta!!

Och i Boden samma dag blev Ola - Manaca's Let There Be Light BIR valp för Jessie Borregaard-Madsen. Grattis Nina!

Vilken helg...!!
På lördagen den 20/10 hade Stockholms Cockerklubb utställning i Gnesta. Dömde gjorde Karin Gerhard från Tyskland.
Vi gratulerar Gittan och "Ines" - Manaca's Join the Joyride som blev BIS reserv valp!! och till Anneli och "Elming" som vann unghundsklassen och blev 4:a bästa hane. Självklart grattis till Yvette och "Colin" - Ch Manaca's Beat About the Bush som blev BIS reserv bland dom vuxna. Stort grattis också till Karoline och "Kelly" - Honeywater's Happiness Like Jam som blev BIS!! Kelly är dotter till Otto & Guns helsyster Stella.

På söndagen den 21/10 fick vi samtal från England med den helt otroliga nyheten att Simon - Ch Manaca's High on the Hog blivit BIR & BIS på North Wales Cocker spaniel breed show, av domare  Roger Williams!! Bäst i motsatt kön blev Charbonnel Landgirl at Mollnme (kullsyster till Jack, se foto nedan). BIS reserve blev Jacomus Class Act (2:an från graduate class). och BIS puppy blev Charbonnel Castanette.
Mer detaljer och foto kommer...
...
och vilket sammanträffande att samma dag här hemma så föder Simons mamma, Ellinor 8 nya småsyskon!!
Se mer här.

Sonja har fått valpar i England!!
Den 11/10 fick Sonja sina valpar på kennel Charbonnel i England dit hon är utlånad för en tid. Det blev hela 10!! st valpar. 6 hanar och 4 tikar, alla svarta. Så jag längtar efter att åka dit och se dom alla "live"! Stort tack till Sandy Platt som tar så väl hand om Sonja och får henne att känna sig som hemma.

 

Här är Sonja med sina nyfödda 10 valpar...

 

... och här är den stolta fadern, Charbonnel Warhero.

Int utst i Kongsvinger den 6/10. Domare: Blaz Kavcic
Vi hade en riktigt lyckad tur till Kongsvinger i Norge. Körde hemifrån kl. 03 i dimma och mörker och kom fram till Kongsvinger i god tid men bara 1 grad varmt ute... burr.. Utställningen hölls i en idrottshall med plastgräs som var både behagligt att springa på och att stå på knä på. Det var bara 28 cockrar anmälda, men otroligt hög klass på varenda en. Domaren var en ny bekantskap från ??? och jag började med att fundera på om vi åkt hela vägen förgäves när det började med att min goa, fina Folke - Manaca's Gets Ideas Going kom sist i unghundsklassen med en slät etta utan varken HP eller CK, men utställningar är ju också lite av en smaksak så man får väl ta att det går upp o ner...
Med nya utställningsregler i Norge så gick nu
Colin - Manaca's Beat About the Bush i championklass där man även får ta certet om man är champion i annat land men ännu inte i Norge, himla bra regel då man kan visa hunden i sin rätta klass! Colin vann ialla fall championklassen och blev sen även bästa hane med cert och CACIB! Det innebär att han nu är även Norsk champion och NORDISK champion, kanske den yngsta som fått den NORDISKA titeln, han är ännu endast 3 månader över 2 årsdagen. Dom andra placerade i bästa hane klassen var 2:a: SU(u)CH NUCH Casein's Campania, 3:a: SU(u)CH Westerner Cross Country, 4:a: Northworth Red Drama (en jättesnygg Walterson som har 6 cert i bagaget!!).
Då jag hade 2 championtikar med så var Josåfin - Manaca's Bag of Beans anmäld i unghundsklass vilken hon vann. Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream gick i championklassen. I bästa tikklass travade Josåfin sig till första placeringen och fick det åtråvärda certet och även CACIB! Dom andra placerade i bästa tikklass var 2:a Ch Cockergold Cute n´Blue, 3:a Solveig och 4:a vinnaren från juniorklass Ronja - Manaca's Head Over Heels. Sen satt vi i 4 timmar och väntade på gruppfinalen där vi blev avtackade utan någon placering... Men ett stort GRATTIS till Galaksi & Cockergold och deras superläckra röd/vita Amerikanska Cocker juniortik som vann gruppen!!
Hemma igen kl 21.00 nöjda, stolta och glada!

Viltspår den 30/9...
Stort grattis till Astrid - Manaca's Quaint Style som med matte Cissi Edlund, fick 1:a pris med HP i öppen klass idag!!

Utställning den 30/9...
I Norge fick Kim - Manaca's Coat of Coloured Arms sitt andra cert och blev BIM, stort grattis till Tove Aase!!

Taxutställning igen...
Taxklubbens utställning i Säfva den 23/9 (110 anm). Domare: Elisabeth Rhodin
Vi hade bara med korthåriga Irma - Dualis Unnibell som idag var på strålande humör och showade till sig både BIR med cert och en BIS-2 placering!!

Taxutställning ena dagen och Cockerutställning dagen efter...
Taxklubbens utställning i Biby den 15/9. Domare: Carina Olsson
Förberedelserna då man anmält en korthårig taxtik till utställning är snabbt överstökade, ett bad med självtorkning och kloklippning så är hunden färdig. Packa nummerlapp, PM och stamtavla och lite fika så är man färdig att åka!
Irma vann jaktklassen med cert och blev BIR, så det var bara att stanna till BIS finalen huttrandes i iskalla vindar, där Irma slutligen travade sig till en  BIS-4:a placering!!
Sen järnet hem för att slänga 3 cockrar i badet...

SRRK Dingtuna 16/9. Domare: Marjo Jakkola (FIN)
Valparna dömdes idag av en ny trevlig bekantskap, Tatjana Urek. Lilla Ines, Manaca's Join the Joyride har redan hunnit bli 4 månader och gjorde sin utställningsdebut med att bli bästa tikvalp i valpklass I, och slutligen BIM, grattis Gittan!
Diesel som har blivit BIR eller BIM valp på nästan alla sina utställningar slog nu till med att bli BIR och BIS-2 i
valpklass II!!
Stort grattis Madde!!
Sen var det dags för Folke - Manaca's Gets Ideas Going som nu gått över i unghundsklass. Här var det 13 anmälda och Folke vann med CK, han blev sen 4:a bästa hane! Magnus - Manaca's Cutting Corners har gått över i öppenklass och han kom där 2:a med CK. Colin - Manaca's Beat About the Bush kom 2:a i championklassen och blev reserv bästa hane. Märta - Manaca's Gainst the Grain kom på reservplats i en enorm öppenklass - 19 st! Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream kom  2:a i championklassen och blev 3:a i bästa tikklassen!
Kanske är det i senaste laget med ute utställningar så sent i September, det var verkligen inte skönt att stå ute i 2 dagar. Trots att regnet höll sig borta ända till championtikarnas tur, så var vindarna iskalla och det var inte mer än 4 grader varmt ute då vi kom till utställningsplatsen på morgonen, burrr!  Nåväl... vi betalar glatt för det och med trevligt sällskap blev dagen riktigt trevlig och helt klart uthärdlig, tack för detta till inblandade!!

Vi fick också den glada nyheten att Monty - SVCH Manaca's Zero Hour kommit 3:a i viltspårsmästerskapet (endast 1 poäng från 1:an och 2:an). Monty har under 2007 gått 11 öppna spår och han har på alla dessa fått 1:a pris!!
stort grattis till hans ägare Lena Hildeby!!

igår, den 1/9 klarade Freja -Manaca's Xcuse My Conduct jaktanlagsprovet, som krävs för utställningschampionat i Finland och därmed blev hon  Finsk Utställningschampion, Manaca's första Finska champion!! Samtidigt klarade även Frejas son, Fenbrook Ain't No Other testet!
Stort grattis till ägare Taava Nevapuro på kennel Fenbrook!!

Dubbel utställningshelg igen...
SSRK Södertälje 25/8. Domare: JP Gill-Davies (UK)
Manaca's It's In His Kiss blev BIM valp!
Helmer, Manaca's Fellow Feeling vann unghundsklassen med CK, grattis Carina!
Magnus - Manaca's Cutting Corners blev 3:a i öppen klass, men utan CK denna dag. Manaca's Absent Minded Artist däremot kom 2:a med CK, grattis Ulrika! 
Colin - Manaca's Beat About the Bush kom 3:a i championklassen och blev sen 4:a bästa hane.
Stort grattis till Arnie - Ch Quettadene Lancelot som blev Bästa hane, BIR veteran och slutligen BIS-3!! Grattis Yvette!
Camilla - Manaca's Did it For A Dare vann unghundsklassen och blev 4:a bästa tik. Märta - Manaca's Gainst the Grain kom 2:a i unghundsklassen och blev reserv bästa tik! grattis Karoline!
Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp!!

SKK Almare-Stäket 26/8. Domare: Kim Bay (DK)
Efter hiskeliga köer fram till utställningens parkering, som vi dock klarade oss bättre undan än dom som hade ringar där bedömningen började kl. 9.00, hörde att vissa köade i över 1 timme... vår ring började inte förrän 11.00 så vi köade "bara" ca 25 minuter... Bedömningen i alla ringar sköts då upp 1 timme så jag tror att alla hann med i alla fall, så det var faktiskt ändå bara goda miner överallt så långt jag såg.
Magnus - Manaca's Cutting Corners blev idag 2:a i öppna klassen och slutade som 4:a bästa hane! Colin - Manaca's Beat About the Bush blev 2:a i championklassen och slutade som 3:a bästa hane! Camilla - Manaca's Did it For A Dare vann unghundsklassen, blev bästa tik med cert och slutade som BIM!!
Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp!!

 och i England har Simon framgångar...
Open show i Arlington 26/8. Domare Mrs Brandon (Stormjoy)
Först blev Simon - SVCH Manaca's High On the Hog 2:a i juniorklass av 9 st!
Han var sen också anmäld i ett Stakes där utställningens alla hundar kunde deltaga. Först vann han över alla Gundogs och slutade sen som BEST IN SHOW!! Vi gratulerar Jane Pop som stolt kunde åka hem med både Champagne och prispengar i bagaget!!

Vilka superhelger vi haft...
NKK Oslo  (Cruft's kvalificerande). Domare: Tamas Jakkel
Vi Lämnade hemmet vid 02.30 och körde först till Eskilstuna där vi plockade upp Ragnhild med 2 Flattar. Med på resan var även Mario Marques,  mitt besök från Portugal som var här ett par dagar för att hämta hem sin valp ur senaste kullen. Jag var tacksam för sällskap på en resa som jag först tänkt göra själv...(hur tänkte jag? ). Efter lite felkörning i Oslo, var vi på på plats på en geggig och lerig travbana där det hade regnat hela dagen före, strax före 9.00 då bedömningen började.
Folke - Manaca's Gets Ideas Going var först ut i juniorklass vilken han vann! Han fick sen ingen vidare placering i bästa hane men det innebär att han ändå är kvalificerad till Cruft's 2008! Sen var det dags för Magnus - Manaca's Cutting Corners i öppen klass. Han vann klassen och blev sen reserv bästa hane!! Vi hade också med Karolines Märta - Manaca's Gainst the Grain, som gick i juniorklassen i vilken hon fick en andra placering (så nära med ännu en Cruft's kvalificerad...). Hon blev sen utplockad i bästa tik, proffsigt visad av Mario, men fick ingen slutlig placering. Slutligen var det dags för Camilla - Manaca's Did it For A Dare som gick i unghunds klass. Hon vann den klassen och blev sen bästa tik med cert och CACIB och BIM. Detta betyder att även Camilla är kvalificerad till Cruft's!! Jättekul!!

SKK Norrköping & Nyköping  18-19/8.
Amerikanska domare båda dagarna med blandade resultat, bokstavligen.
Lördagens domare: Michael Dachel, började bra med klassplaceringarna. Magnus - Manaca's Cutting Corners blev 2:a i öppna klassen med CK. Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely kom 3:a i veteranklass, men bara med HP så det var färdigt för honom den här dagen. Colin - Manaca's Beat About the Bush vann championklassen och blev bästa hane med CACIB! I bästa hane  så vann Colin, 2:a med cert blev den 3:e placerade från öppna klassen, 3:a vinnaren från unghundsklassen, 4:a blev Magnus som blivit 2:a i öppna klassen, och reserv blev 3:an från championklassen! Vinnaren från öppna klassen och 2:an från championklassen blev alltså inte placerade, och 2:an och 3:an från öppna klassen blev omkastade!!! och detta utan en riktig förklaring... sådan bedömning lämnar en lite fadd smak i munnen, inget ont sagt om värdiga slutliga vinnarna.
Tikbedömningen höll en lite rakare linje och jag hade endast med Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream som nu går i championklass. Hon blev 2:a i klassen och slutade som reserv bästa tik, den enda enfärgade som blev placerad där. Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp som tyvärr inte kunde stanna till finalen.

Uppfödargruppen med: Ch Manaca's Yours Sincerely, M. Gainst the Grain, Ch M. Unblushing Dream, M. Quaint Style

Söndagens domare: Gloria Mitchum-Gehringer, var en trevlig bekantskap. Inga korsbedömningar, gick igenom hundarna med mjuka händer och säker på vad hon ville ha som vinnare i sina klasser. Magnus - Manaca's Cutting Corners kom på reservplats i öppna klassen med CK. Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely vann veteranklassen och blev 2:a bästa hane och även BIR veteran. I finalen var han i sitt esse och travade ända upp i topp och blev BIS veteran för Moa Persson!! Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream vann den här dagen championklassen, blev bästa tik, BIR och slutligen BIG-3:a för Lena Stålhandske !! >>
Kennel Manaca's hade även denna dag samma BIR vinnande uppfödargrupp som tyvärr inte kunde stanna till finalen.
Manaca's It's In His Kiss blev BIM-valp båda dagarna!! Grattis Madde!

Vesilahti, Finland 18/8. Domare: Jens Martin Hansen
Freja - Manaca's Xcuse My Conduct blev BIR & BIG-2 och fick sitt sista cert för championtiteln!!
Stort grattis Taava!!

Manaca's har en ny dubbelchampion!!
SU(u)CH NUCH Manaca's Proud Mary fick sitt sista norska cert den 5/8 och blev därmed både svensk och norsk champion!
Stort grattis till ägare Jenny Carsting!

I Norge fick även Kim - Manaca's Coat in Coloured Arms sitt första cert! Grattis Tove Aase!

Cockerklubbsshow i Söderköping 4/8. Domare: Les Chambers, UK
Östergötlands utställning var som vanligt välarrangerad med mycket fina priser, välklippt gräsmatta
, gott grillat till lunchen och utmärkt väder med några stackmoln här o där som gav skön skugga emellanåt. För visst var väl vädret också en del av arrangemanget? ;-) Trevlig domare från Irland som utförde sitt arbete väl och hade fin hand med hundarna. Han föder upp Cocker under prefixet Sellna.

Först ut var förstås valparna, där Diesel - Manaca's It's In His Kiss bättrade på sin meritlista med ännu ett BIS! Stort grattis igen Madde!
Folke - Manaca's Gets Ideas Going vann juniorklassen igen och gick sen hela vägen upp i topp och blev inte bara BIS junior och bästa hane utan även BIS! Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely >> var med i veteranklass (mest för att veteraner var gratis på denna utställning) och blev BIS veteran och reserv bästa hane! Tack Stina för handlerhjälp! Hade anmält 2 tikar men Solveig fik stanna hemma eftersom hon höglöpte just nu, men Camilla - Manaca's Did it For A Dare >> försvarade tiksidan utmärkt med att vinna unghundsklassen och bli 2:a bästa tik och dessutom BIS unghund!

I Tyskland för domaren Doris Junge:
Manaca's Earmarked Evidence blev bästa hane med cert och anwarschaft! Grattis till Monika Bollinger!

Vi har ännu en ny viltspårschampion!
Camilla - Manaca's Did it For A Dare fick den 1/8 sitt sista 1:a pris på ett ordinarie prov i Uppsala, som krävs för det
Svenska viltspårschampionatet. Så nu är även Camilla SVCH!

Mer nyheter den 30/7...
Cockerklubbens utställning i Bjuv (92 anm), domare på valpar var June Parkin.
Diesel - Manaca's It's In His Kiss blev BIS valp, Grattis Madde!

Carmen - Manaca's Equal with Ease har fått sin sista 1:a för viltspårschampionatet, så hon är nu SVCH!!
Grattis Kicki!

 

Massor av nyheter...
SSRK Högbo 22/7. Domare: Ann Carlström
Victor - Manaca's It's A Pig in a Poke gjorde utställningsdebut och blev BIR valp!! >>
Folke - Manaca's Gets Ideas Going vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane!
Magnus - Manaca's Cutting Corners vann unghundsklassen och blev 2:a bästa hane med cert!
Manaca's Zip it Up vann öppna klassen och blev reserv bästa hane.
Josåfin - Manaca's Bag of Beans kom 3:a i championklassen och blev 3:a bästa tik!
Kennel Manaca's hade BIR vinnande upfödargrupp!!
Tyvärr kunde vi inte stanna till finalerna....

SKK Lövudden 21/7. Domare: Ann-Christin Johansson
Folke - Manaca's Gets Ideas Going vann juniorklassen och blev 4:a bästa hane!
Märtha - Manaca's Gainst the Grain vann juniorklassen med CK.
Josåfin - Manaca's Bag of Beans kom 3:a i championklassen med CK.

Engelska Cockerklubbens clubshow i Malvern den 15/7 (ca 420 cockrar anm).
Jag visade Simon - SVCH Manaca's High On the Hog först i Special working class, vilken han vann och sedan även i en jättestor puppyclass där han blev placerad 4:a. Han blev senare även bästa special working dog. Dömde hanarna gjorde Jennifer Lloyd-Carey, kennel of Ware - Falconers.

Championshipshow i Peterburough, England den 18/7. Domare: Sandra Williams (ca 200 cockrar anm) >>
Jag visade Simon - SVCH Manaca's High On the Hog vann puppyclass, blev bästa puppydog och slog sedan även tiken och blev Bästa puppy (I England tävlar hundarna i puppyclass till 1 års ålder och går även mot dom vuxna hundarna).
Reportage från Englandsresan kommer snart....

SKK Tvååker 13/7. Domare: Patsy Hollings
Colin - Manaca's Beat About the Bush vann championklassen och blev bästa hane med CACIB och BIM!
 

2 nya viltspårschampions!!
Fredagen den 13:e visade sig vara en riktig lyckodag!! Både Folke - Manaca's Gets Ideas Going & Rebecka - Très Coquette vom Schloss Hellenstein fick sina sista 1:a pris på ett ordinarie prov i Uppsala och blev därmed Svenska viltspårschampions!!

Nu har jag åkt till England för en vecka för ett par hundutställningar och för lite semester, rapport kommer....

Nyheter den 11/7...
Vi gratulerar Ottos - Ch Manaca's On the Road dotter Puttifar Sweet Scarlett Hope som blivit PortCh & EspCh!!
Stort grattis till uppfödarna Ewa och Juha på kennel Puttifar, och ägarna på kennel Secorcan i Spanien!

och i Schwitz...
Nationell utst. i Bulle 30/6. Domare N.B Tabò
Fick Manaca's Day to Day Basis Exc. 1 med junior CAC!! Grattis till familjen Gruber på kennel Plainfire's

SSRK Rottneros 7/7. Domare: Mikael Tranholm, DK
Utställning i vackra Rottneros park, där man välkomnas av denna blomklädde yngling på fågel (se foto). Vi klarade oss också från det överhängande regnet...
Magnus - Manaca's Cutting Corners, som inte varit mycket ute i ringarna, har dammats av och blev 3:a i unghundsklass med CK, och 4:a bästa hane!
Josåfin - Manaca's Bag of Beans gick för första, och enda, gången i öppen klass vilken hon vann och blev sedan bästa tik med cert vilket gjorde henne till Svensk utställningschampion endast några dagar efter sin 2-årsdag! Hon avslutade sedan som BIM! Grattis till "gamle" Hansi - Ch Midnight Train vom Rauhen Holz, far till vår Otto och Gun, som blev BIR!!
 

Medans vi är hemma och väntar på smått....
SKK Nat. Borås 1/7. Domare: John Thirlwell
Colin, Manaca's Beat About the Bush gick för första, och enda, gången i öppen klass, vilken han vann och blev 2:a bästa hane med cert!! Detta gjorde honom till, inte bara Svensk utställningschampion, utan även Dansk utst. champion (med cert från unghundsklassen i Hilleröd), detta endast 2 dagar efter sin 2-års dag!! Hurra, Hurra!!
Arnie, Ch Quettadene Lancelot gick för första gåmgen i veteranklass och firade detta med att bli BIR, BIS och utställningen bästa veteran!! Stort grattis Yvette!!

Viltspårprov 29/6.
Camilla - Manaca's Did it For A Dare & Folke - Manaca's Gets Ideas Going fick sina andra raka 1:a pris i öppen klass!!

Nya HD resultat...
Rebecka - Très Coquette vom Schloss Hellenstein, Camilla - Manaca's Did it For A Dare & Simon - SVCH Manaca's High On the Hog
har alla blivit höftledsröntgade med resultat A-höfter!!

Nyheter från 14-16/6, några intensiva dagar...
Torsdagen den 14/6 hade vi viltspårsprov uppe i Västerljungsskogen. 11 ekipage anmälda och alla utom 2 st fick 1:a pris eller godkända anlag, grattis till alla!! Vi hade en jättetrevlig dag med grillning, spår och skvaller en heldag i skogen.  Jag hade 3 st anmälda i öppen klass och det var: Folke - Manaca's Gets Ideas Going, Camilla - Manaca's Did it For A Dare och Irma - Dualis Unnibell, a
lla dom fick första pris i öppen klassen. Folkes syster Märta - Manaca's Gainst the Grain, blev godkänd i anlagsklass, Grattis Karoline!
På fredagen badades och fixades först 4 hundar för att sedan påbörja en resa till Danmark. Både för utställning och för att överlämna Simon - SVCH Manaca's High On the Hog till hans ägare som kört upp från England för att äntligen få hem honom. Vi önskar Jane och Dave lycka till med honom!!  På lördagsmorgonen stuvades Simon, efter en hel del tårar,  in i engelsk bil för sin resa till sitt nya hem, och jag fortsatte med mina hundar till Int. utst i Ballerup, Danmark 16/6. Domare: Moa Persson (50 anm). På utställningsplatsen hann jag precis få upp tältet innan det började ösregna. Det regnade sedan hela dagen, omväxlande hällregn och ösregn!! Jag har aldrig varit med om så mycket regn på en dag... men trots detta verkade allas humör vara på den positiva sidan, alla gick runt och log åt varandra för hur man såg ut, alla var drypande våta och inte många hade ordentliga regnkläder på sig (finklädd som man vill vara i ringen)  Inklusive mig då förstås... jag hittade dock en gammal vinst från en utställning i väskan som denna dag kom väl till pass, så iförd en regnponscho i plast, med luva på, visade jag denna dag upp mina hundar! Förhoppningarna väcktes ju lite i förväg, för Walter brukar alltid ha tur på utställning i regn... Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely, 9½ år gammal, som denna dag fått återgå till öppna klassen med förhoppning på cert, gjorde mig inte besviken utan showade på som alltid, ända upp i topp!! Han blev bästa hane med cert och BIR!! Detta gjorde Walter till Dansk utställningschampion och vår första Nordiska champion!! Vi hade Rebecka - Très Coquette vom Schloss Hellenstein med i mellemklassen där hon kom på andra plats. Hon tyckte verkligen den superblöta gräsmattan var jätteäcklig, och fick nästan släpas runt. Vad olika dom är... Denna dag hade även gamla Signe - Ch Manaca's In Your Dream fått följa med, hon har inte varit på utställning på evigheter... men precis i samma anda som pappa Walter showade hon som aldrig förr och trivdes verkligen i ringen igen! Hon vann öppna klassen och blev slutligen placerad som 2:a bästa tik med cert!! Detta innebar att även hon blev Dansk utställnings champion!! Så både far och dotter fick sina Danska championat på samma dag!! Efter en timmes föning av Walter var han torr nog för grupptävlan i finalringen, där han avslutade dagen med en hedervärd 3:e placering för rasspecialisten Helle Dan Pålsson!! Efter en sådan minnesvärd dag gjorde det inte så mycket att det ösregnade hela vägen hem till Västerljung också....

I Gränna x 2 (Domare: Angela Hacket och Douglas Telford) gjorde Diesel - Manaca's It's In His Kiss, utställningsdebut och blev BIM valp ena dagen och BIR den andra, Grattis Madde!
Ronja - Manaca's Head Over Heels vann återigen juniorklassen båda dagarna, ena dagen bästa tik 4:a och andra dagen reserv bästa tik, grattis igen Cissi!

SKK nationell, Norrköping 9/6. Domare: Bertil Lundgren
Ett stekhett Norrköping med bara 39 cockrar anmälda, vilket är mycket ovanligt idag...

Folke - Manaca's Gets Ideas Going vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane!
Ronja - Manaca's Head Over Heels vann juniorklassen, för 5:e gången i rad nu, och fick CK, Grattis Cissi!
Rebecka - Très Coquette vom Schloss Hellenstein vann unghundsklassen och blev 4:a bästa tik med cert!

7/6 - Årets första viltspårschampion!!!
Simon - SVCH Manaca's High On the Hog, som endast har en vecka kvar, innan han åker till England, gjorde sitt bästa spår och fick sitt sista 1:a pris för championtiteln. Trots värme,torra marker och närkontakt med en morkulla gjorde han ett utmärkt spår!! Rebecka - Très Coquette vom Schloss Hellenstein var inte på topp denna dag och fick bara ett 2:a pris... så där får vi försöka igen.

Utställningsnyheter från Norge...
NKK Drammen 3/6. Domare: Harri Lehkonen.
Elza - Manaca's Proud Mary blev BIM med cert och CACIB!! Grattis till Maria och Jenny på Pinifarina's!

Paddy - Manaca's Dog Has it's Day blev BIR för Patsy Hollings och fick sitt 5:e cert!!
Stort grattis till hans ägare Elin Hallerud Borgersen!

...och i Hasslarp x 2, 2-3/6 (Domare: K-E Johansson o Monica Dreijer)
vann Ronja - Manaca's Head Over Heels juniorklassen båda dagarna, dag 1 även BT-4:a, Grattis Cissi!

Manaca's har FN testat 2 hundar...
Ch Manaca's Main Attraction & Ch Manaca's In Your Dream är båda testade Normal!
Det betyder att vi har FN status (hereditärt) för 7 hundar i kenneln!
Även Ch Manaca's Undesingned Dream, Ch Manaca's Unblushing Dream,
Ch Manaca's On the Road, Ch Manaca's Oops I Did it Again and Manaca's Each and Every Day - är FN/Normal!!

Ottos första championavkomma i år...
Vi gratulerar Ottos son, SU(u)Ch Puttifar Earth Wind and Fire och hans ägare Anna-Carin
till Svenskt utställningschampionat bara 4 dagar efter hans 2:a födelsedag!!

Viltspårprov 21/5.
Folke - Manaca's Gets Ideas Going och Camilla - Manaca's Did it For A Dare fick godkänt i anlagsklass!!

Viltspårprov 22/5.
Simon, Manaca's High on the Hog och Irma - Dualis Unnibell fick varsitt 1:a pris i öppenklass

Cockerklubbens Clubshow 19/5. Domare hanar: Carole Wood, tikar: Jane Mitchell (111 anm)
Denna helg hade jag 5 hundar med och eftersom tikar och hanar gick i 2 olika ringar så blev det ett himla spring som vanligt. Tacksamt då att man väntar upp i ringarna. Almare Stäket var en ny utställningsplats för oss och det var ett riktigt fint ställe med kortklippt gräs i ringarna, vilket uppskattas. I juniorklass hade jag anmält 2 hanar. Folke - Manaca's Gets Ideas Going och Simon, Manaca's High on the Hog. Folke vann klassen och blev sen 4:a bästa hane! Simon kom 3:a med HP. Yvettes Colin - Manaca's Beat About the Bush kom 2:a i unghundsklass och blev sen reserv bästa hane. Vår Camilla - Manaca's Did it For A Dare fick denna dag en slät etta i juniorklass. Ronja - Manaca's Head Over Heels vann klassen med CK och blev sen 3:a bästa tik, (se foto>) Grattis till hennes ägare Cissi Johansen. Märta - Manaca's Gainst the Grain placerades som reserv i juniorklassen med CK. Josåfin, Manaca's Bag of Beans kom 4:a i unghundsklass. Sonja- Ch Manaca's Undesingned Dream vann championklassen men blev tyvärr rädd för domarens huva så det blev ingen vidare placering.

SSRK Almare Stäket 20/5. Domare hanar: Sarah Amos-Jones, tikar: John Gillespie (105 anm)
I tikringen delades det ut en hel del 2:or, och i hanringen gjorde domaren ett mycket noggrant jobb, så det tog lite tid... men det var ändå 2 mycket trevliga domare, så stämningen runt ringen var ändå god.
Folke - Manaca's Gets Ideas Going
vann än en gång juniorklassen och klättrade sen ända upp till 2:a bästa hane!  Simon - Manaca's High on the Hog kom 4:a i juniorklassen med HP. Colin, Manaca's Beat About the Bush vann unghundsklassen med CK. Camilla - Manaca's Did it For A Dare hade en mer lyckad dag denna dag och vann juniorklassen och avancerade sedan till 2:a bästa tik med cert! Märta - Manaca's Gainst the Grain  kom 2:a i klassen med HP. Josåfin, Manaca's Bag of Beans kom 3:a i unghundsklass med CK. Sonja- Ch Manaca's Undesingned Dream kom 2:a i championkassen och slutade sen som 4:a bästa tik. Kennel Manaca's hade bästa uppfödargruppen för dagen!

 
Manaca's BIR vinnande uppfödargrupp (se vilka hundar som var med på grupper)

Samtidigt i Leutkirch, Tyskland. Domare: S. Junge
Utställningsdebut för Monika Bollingers Colin - Manaca's Earmarked Evidence - V1 & juniorcert!
och för Studenik - Manaca's Facts and Figures - V2.  Stort grattis Monika!!

SKK Int. Österbybruk - "Svensk vinnare" 12/5. Domare: Leif Lehman Jörgensen
Sedvanliga köer vid parkering och insläpp i Österbybruk, och lika trångt runt ringarna som vanligt. Denna dag var det ca 3000 hundar som bedömdes på 1 dag. I vanliga fall är det lika många uppdelade på hela helgen! En ny trevlig bekantskap med för oss en ny domare, trots att många 2:or och 3:or delades ut.
Folke - Manaca's Gets Ideas Going, var först ut i juniorklass och vann den med CK. Han avancerade sedan ända fram till 2:a bästa hane med cert och reserv CACIB! Med idag var också
Otto - Ch Manaca's On the Road, som blev 2:a i championklass och sedan 4:a bästa hane. Endast 1 tik med denna dag och det var Josåfin, Manaca's Bag of Beans, som vann unghundsklassen och följde i Folkes fotspår, 2:a bästa tik med cert och CACIB!! Folkes syster Märta - Manaca's Gainst the Grain vann juniorklassen med CK, grattis Karoline!

Cockerklubben i Vendel 13/5. Domare: Hans Rosenberg
En utställning som börjar bli tradition är Uppsala cockerklubbs utställning i Vendel samma helg som Österbybruk. Domaren hade öppen kritik vilket uppskattas så man får en motivering till placeringarna.
 Folke - Manaca's Gets Ideas Going först ut igen och vann än en gång juniorklassen, han blev sedan 3:a bästa hane. Vi hade bytt ut Otto mot Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely, som vann veteranklassen, blev 2:a bästa hane och BIS veteran!! I juniorklass hade  Kerstin - Manaca's Each and Every Day, fått komma ut för ringträning och hon placerade sig som 3:a. Josåfin, Manaca's Bag of Beans kom 2:a i unghundsklass med CK. Kennel Manaca's hade BIS vinnande uppfödargrupp!

Samtidigt på NKK i Kristiansand, Norge
Paddy, Manaca's Dog Has it's Day blev 2:a bästa hane med cert! Då detta var hans "storcert", så är Paddy redan fullcertad, och detta från juniorklass!! Grattis Elin!

Samtidigt i Hamina - Finland, domare: Matti Luoso
Minetta - Manaca's Fair Means or Foul, blev 2:a bästa tik med reserv cert! Grattis Airi!

Vi avbokade Skara/Larv denna helg, och stannade hemma och njöt av solen istället,
och fick goda nyheter från Tyskland...

International Dog Show Dortmund, 05.05.2007, VDH-Europasieger show
Manaca's Day to Day Basis: Exc.2, Junior Class/ResJunior CAC!! Grattis till familjen Gruber!!

Glädjande nyheter från Italien...
Biggy - Manaca's Big For his Boots har, efter att ha klarat jaktprovet, tagit 2 cert och 1 reservcert i Italien!!!
Stort grattis till ägarna Elena & Enrico på kennel Ghirardina!!

27/4: Rörligt viltspårsprov.
Simon, Manaca's High on the Hog gick sitt första öppna prov och fick ett första pris.
Rebecka, Très Coquette vom Schloss Hellenstein gick sitt andra öppna spår och fick 1:a pris, hon med.

Int. utst i Hilleröd, Danmark (Cruft's kvalificerande). Domare: Frank Kane
Årets första utställning utomhus bjöd på strålande solsken, och Manaca's cockrar gjorde bra ifrån sig...!
Först ut var
Simon, Manaca's High on the Hog, som blivit 9 månader gammal bara några dagar tidigare vann en stor juniorklass (13 anm), och blev därmed kvalificerad till Cruft's! Vi tyckte det skulle vara en trevlig present att skicka med honom då han åker till sitt nya hemland, England i sommar, även om domaren efteråt sa att han inte kommer att några som helst problem att kvalificera sig flera gånger om även där!!
Colin, Manaca's Beat About the Bush vann unghundsklassen och gick vidare till bästa hane och BIR med cert och CACIB. Han avslutade sedan som BIG-2 för Luis Pinto Teixeira!!! >>>>
Rebecka, Très Coquette vom Schloss Hellenstein kom 2:a i juniorklassen. I unghundsklass gick Colin syster, Josåfin, Manaca's Bag of Beans vilken hon vann och blev sen 4:a bästa tik, ett snäpp från certet.

SKK Västerås 22/4. Domare Kari Granaas Hansen (79 anm). Tax: Tino Pehar
Västerås utställningen var som vanigt förlagd till Rocklunda, denna gång ett Rocklunda under uppbyggnad. Överallt låg det kablar och grus och stora stenar där det verkligen inte var lätt att dra utställningsvagnarna. Då ringarna låg fördelade i 4 olika hallar blev det också en bra bit att dra dom. Denna dag hade jag 3 cockrar och lilla taxen Irma med för första gången. Självklart låg deras utställningshallar helt i olika ändar av utställningsområdet...
Folke - Manaca's Gets Ideas Going blev 2:a i juniorklass med CK och sen reserv bästa hane. Sen snabbt iväg med Irma - Dualis Unnibell, till den andra hallen där det var inmätning och sen bedömning. Hon var ensam tik så hon fick sitt cert och blev bästa tik och sen var det nervöst då hon fick slåss mot en BIS vinnar hane, men efter många varv i rörelse fick Irma den röd gula rosetten, hon blev BIR!! Detta var hennes första framträdande efter valpklassen. Snabbt tillbaka till cockerbedömningen där jag precis hann gå igenom Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely, som skulle in i veteranklassen, vilken tajming det blev! Walter vann veteranklassen med CK. Han blev senare även BIR veteran och till slut BIS-2!! Endast 1 tik var med och det var den här gången
Josåfin, Manaca's Bag of Beans som inte varit ute sen Cruft's. Hon vann unghundsklassen och blev 3:a bästa tik med cert!
Grattis till Kari Haave med sin BIR & grupp vinnare Travis Miles of Smiles!

22/4: Rörligt viltspårsprov .
Simon, Manaca's High on the Hog gick sitt första spårprov och klarade anlagsprovet galant!
Rebecka, Très Coquette vom Schloss Hellenstein gick sitt första öppna spår och fick 1:a pris!

Lilla Stockholm Int. 8/4. Domare: Merja Järnstedt.
Lilla Stockholm, ett av årets "måsten" då man bor så nära och Lilla Stockholm ju är Lilla Stockholm... Folke - Manaca's Gets Ideas Going, blev placerad 2:a i juniorklassen med Ck och strålande kritik. Han börjar sakteligen bli lika skojig att visa som sin gammelmorfar Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely, som har hur kul som helst i ringarna. Walter var med han också och kom 2:a i veteranklassen och blev sen 3:a bästa hane! Colin, Manaca's Beat About the Bush kom för första gången 2:a i unghundsklassen, dock med CK (eller var det kanske jag som startade det i och med 2:a placering i yearlingklassen på Cruft's... fast det räknas kanske inte!?). Sonja, Ch Manaca's Undesingned Dream var denna dag full av energi som räckte hela vägen till bästa tik och BIM med CACIB!! Hennes dotter Märta - Manaca's Gainst the Grain debuterade denna dag i juniorklass och vann den med CK, hon ägs av Karoline Djerf.
Kennel Manaca's BIR vinnande uppfödargrupp bestod denna gång av 2 röda och 2 svarta - Walter, Folke, Sonja och Märta.
Desireé Widenor hade fått låna Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream, till juniorhandling. Det var första gången hon deltog efter några år av framgångsrikt visande i barn med hund, då hon nu uppnått "rätt" ålder.  Av 28 startande juniorhandlers, blev dom ett av tio ekipage till finalringen!! Även om dom där inte fick någon placering kändes det ändå som om dom vunnit genom att komma så långt första gången, Grattis Dessie!!
Grattis även till BIR vinnaren Ch Line Sam Hot Black Pepper och hans ägare Anna-Karin Johansson!

     

Sonja o matte på språng...
 

 

Sonja BIM med domaren Merja Järnstedt

 

Sonjas dotter Manaca's Gainst the Grain vann juniorklassen med CK
(en kopia av sin mor i samma ålder)

 

Desireé lånade Solveig till juniorhandling
 

SSRK Uddevalla 1/4. Domare: Tamas Jakkel (jun.hanar: Moray Armstrong)

Camilla BIM/BIS

Walter BIS veteran

(95 vuxna och 15 valpar anälda)
Den alltid så välarrangerade Uddevalla utställningen hölls som vanligt i suveräna lokaler i Uddevalla mässhall. Jag hade valt i år att åka endast på söndagens utställning. Efter en 4 timmar lång morgonresa så fick vi bråttom in i ringen då juniorhanarna bedömdes först i ringen för Moray Armstrong. Folke - Manaca's Gets Ideas Going fick denna dag nöja sig med en 4:e placering med HP.
Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely var som vanligt på showhumör och vann veteranklassen och blev reserv bästa hane. Han blev dessutom BIR veteran och avslutade dagen som BIS veteran för Amerikanska Barbara Shaw!!
Camilla - Manaca's Did it For A Dare, som jag först hade funderingar på att lämna hemma då hennes päls inte är i topcondition, hade en strålande dag och efter vinst i juniorklass gick ända till topps bland tikarna med sitt första cert! Hon blev sedan BIM och i BIM/BIS finalen blev hon BEST IN SHOW!! Camillas syster Blända - Manaca's Dress Designer kom 2:a i juniorklassen med CK, vilket hon även blev dagen innan för Ernest Darby, ägare till henne är Katarina von Brömssen.
Ch Manaca's Undesingned Dream vann en stor championklass och blev 3:a bästa tik!!
För skojs skull gick vi sen in med en färgblandad uppfödargrupp, bestående av 2 blue roan tikar och 2 röda hanar, vilken jag aldrig skulle gå långt i en konkurrens av en flott helsvart grupp och en mycket jämn blue roan grupp, men... vi vann och avslutade dagen som BIS-4 bland uppfödargrupperna!!!
Ett stort tack till Daniel Svensson, Anna Johansson, Margareta Axelsson och Katarina von Brömssen som hjälpte mig med handling denna dag, er hjälp var ovärderlig!!
Grattis till Anders Carlssons BIR vinnare Mayday Ardbeg som också fick sitt championat!!

24-25/3 -Utställningsnyheter från Norge...
Paddy, Manaca's Dog Has it's Day blev 2:a bästa hane och fick sitt andra cert på NSK Hordaland för Lisbeth Campbell,
dagen efter blev han andra bästa hane igen på NKK utställning!! Grattis till ägare Elin Hallerud Borgersen.

2007-03-24. Ragnar - Almanza Hit the Road Jack, är FN testad = Normal!

Den 20/3 hade vi besök från kennel Honeywater's...
Deras tvåbenta "valp" är 8 veckor gammal, och mina fyrbenta är 5 veckor. Första hälsningen för båda parter...

       

Först lite trevande från båda håll...

 

sen lite modigare...

 

men... det här var ju riktigt kul!!

 

pusskalas!

 

Fast bäst i mammas famn ialla fall!

Malmö Internationella 17/3. Domare: Petra Junehall
Utställning i ett stormigt Malmö, t.o.m burarna höll på att blåsa omkull på väg in i mässhallen. Oändliga köer in till utställningen där alla hundar och papper granskades nitiskt, så nitiskt att min Camilla vägrades insläpp till utställningen då hon inte var 1 års vaccinerad och fyllt 1 år 9 dagar tidigare. Efter diskussioner med sekretariatet, och genomgång av gällande vaccinationsregler -"hund över 1 år skall vaccineras vid 1 års ålder eller senare..." tilläts hon till slut att komma in. Det lustiga i situationen var att ingen någonsin kollade framsidan av det veterinärintyg som jag visade upp, det hade ju likaväl kunnat tillhöra en Grand Danois eller nåt...!!!???
Folke - Manaca's Gets Ideas Going, var först in i ringen och kom 2:a i klassen med CK. Då den handler som lovat hjälpa att visa honom i bästa hane fick förhinder, kom han tyvärr aldrig in i bästa hanekonkurrensen...:-(
Otto - Ch Manaca's On the Road, som inte varit ute mycket på sistone är verkligen "taggad" nu och blev först bästa hane, sen BIR och placerades sedan på hedervärd reservplats i en stark gruppfinal!!! Dömde där gjorde Anna Brankowich. Gruppvinnaren från grupp 8, Amerikanaren CH. Wib's Tri N' Catch Me blev dagen efter BIS under Tamas Jakkel. Stort grattis till ägarna Lotte & Michael Kristensen från Danmark!
Camillas - Manaca's Did it For A Dare's tur ut i ringen. Hon placerades 2:a i klassen med CK. Tack till Olof Molander som visade henne i bästa tikklassen.
Sist ut var Solveig - Ch Manaca's Unblushing Dream, som kom 2:a i championklassen och blev sedan reserv bästa tik.

Cruft's, 8:e Mars-2007
Domare, hanar: Sally Shields - tikar: John Gillespie
Först ut var Walter, Ch Manaca's Yours Sincerely i veteranklass (19 anm) som blev utplockad bland dom 7 bästa, men sen inte placerad.
2:a ut var Josåfin, JV Manaca's Bag of Beans som blev placerad 3:a av 15 st, och blev därmed kvalificerad igen till nästa års Cruft's!
Efter Jossan var det brorsan Colins tur som gick ett snäpp högre och fick en hedervärd 2:a placering i yearlingclass (18 anm)!
Sist ut var Ragnar, JV Almanza Hit the Road Jack i openclass, som blev utplockad bland dom 8 bästa (20 anm) men ingen slutlig placering.

Reportage från hela resan kommer snart....

Bara gissa om jag är stolt & glad !!!??? Syns kanske lite på fotot?

Cockerklubben i Barva 3/3. Domare: Sandra Williams, kennel Wilmerella (GB)
Simon, Manaca's High on the Hog har nu definitivt kommit över sin scenskräck och förstår nu vad som gälls i ringen. Han gick raka vägen upp i topp och blev BIS valp, det blev en fin avslutning på valpkarriären!
Folke, Manaca's Gets Ideas Going gick för första gången i juniorklass och kom 2:a med HP. Han blev sedan reserv bästa hane!
Colin, Manaca's Beat About the Bush vann som vanligt unghundsklassen och blev sen bästa hane, BIM och BIS-unghund!
Ch Manaca's On the Road som inte är utställd på länge vann championklassen och blev 3:a bästa hane!
Så 3 av 5 hanar i bästa hane var Manaca's hanar - TOPPEN!!!
Josåfin, Manaca's Bag of Beans vann unghundsklassen och blev reserv bästa tik och BIS reserv unghund!
Märta, Manaca's Gainst the Grain blev 3:a i juniorklass med HP.
Sonja, Ch Manaca's Undesingned Dream kom 3:a i championklassen med HP.

       

Simon BIS valp

 

Folke bh-reserv

 

Colin BIM

 

Otto 3-bh

 

Josåfin bt-reserv

Glädjande nyheter från Schweitz...
"Oli"- Manaca's Artist at Plainfire's (Ch Manaca's General Idea x Ch Manaca's In Your Dream) är optigen normal/clear (A)!!    Grattis Michael Gruber på kennel Plainfire's

SSRK Mjölby 10/2. Domare: Frank Bjerklund, valpar: Stig-Arne Kjellewold
Denna dag utställning i ett något varmare ridhus, och ännu varmare hade det varit om dörren hade kunnat hållas stängd...
Med 1 domare på valpar och 1 på vuxna så krockade bedömningen igen så klart, så det blev ett flängande utan dess like för att hinna visa alla 5 hundar som var med. Tack ändå till domare och ringsekreterare som väntade upp i ringarna så att alla hann med. Simon - Manaca's High On the Hog hade kommit över sin scenskräck och gick nu upp i topp bland valp II hanarna. Han tilldelades sedan BIM rosetten. Hans syster Babsan - Manaca's Honey I'm Home skötte sig riktigt fint och fick en andra placering med HP. Walter - Ch Manaca's Yours Sincerely var jättepigg och travade till sig en 3-bästa hane placering och blev BIR veteran. Mariel Hathaway gjorde honom sedan till BIS veteran! Kerstin - Manaca's Each and Every Day och jag kämpar vidare med ringträningen och fick idag nöja oss med en "slät etta". Solveig - SVCH Manaca's Unblushing Dream som älskar att visa upp sig, vann öppna klassen, blev sen bästa tik och BIM. Hon fick också sitt sista cert som gjorde henne till utställningschampion! Ännu en av våra tikar som kan titulera sig dubbelchampion!! Hon blev även BIS bland BIM hundarna, dömde gjorde Monica Dreijer. Solveig har varit ute 2 gånger i år och fått cert och blivit BIM på båda, en bra start på året för henne, kan man säga...
Grattis till BIR/BIS vinnare Ch Line Sam Hot Black Pepper och hans ägare, Anna-Carin Johansson!

 

Solveig BIM/BIS med domaren Monica Dreijer

 

Walter BIS veteran än en gång!

Helgen 3-4 Februari
Denna helg spenderades på Cocker klubbens avelskonferens. Nästan 80 uppfödare, både nya och "gamla" hade samlats för att lyssna på föreläsare och diskutera rasens hälsa. Aldrig tidigare har en konferens av denna kaliber hållts om Cocker spaniel, det var otroligt informativt och trevligt, allt i en positiv anda. Stort tack till alla inblandade!

På lördagen i Norge,  Elin Hallerud-Borgersens "Paddy" - Manaca's Dog Has it's Day, gjorde sin debut i juniorklass, med otroligt resultat: Cert och 2:a bästa hane, endast 10 månader gammal och med strålande kritik! Domare var Ann-Christin Johansson.  Stort Grattis!

SSRK Strömsholm 28/1. Domare vuxna: Lilian Jonsson, valpar: Mia Sandgren
Ännu en utställning i ett kallt ridhus. Finns det verkligen inga alternativ till detta? Nästan så man hellre åker på inofficiella valputställningar som oftast anordnas i uppvärmda lokaler....
Idag hade jag endast 1 vuxen med mig och det var Camilla - Manaca's Did It For A Dare som gick första gången i juniorklass. Domaren tyckte hon behövde mer ringträning och placerades därför på andra plats i juniorklass med CK. Jag visade även Ulrika Ljungs Bosse - Manaca's Absent Minded Artist som fick en hedrande 2:a placering i unghundsklass med CK, endast slagen av Colin - JV Manaca's Beat About the Bush som håller sin ställning i den klassen som oslagen, han avslutade sedan som 2:a bästa hane
Jag hade räknat lite fel på Simon - Manaca's High On The Hog som jag trodde skulle gå i valpklass I, men redan hade hunnit fylla 6 månader och därför placerades i klass II där även Folke - Manaca's Gets Ideas Going var anmäld. Lite tokigt då man ju helst går med nybörjar valpar själv. Självklart krockade bedömningen i vuxen ringen och valpringen precis och det blev flamsande fram och tillbaka vilket hundarna självklart känner av.  Simon fick scenskräck och ville inte ta ett enda steg i ringen, men fick en strålande kritik. Folke kom igång efter en stund och travade sig till en BIR rosett, vilket betydde att vi fick stanna kvar i kylan ännu några timmar till BIS finalen. Han avslutade sedan dagen med en BIS-2 placering som förstås värmde en hel del! Dömde här gjorde Hans Almgren.
Grattis till BIR vinnaren SU(u)CH LUXCH DKUCH KBHV-05PLCH WW-06
Travis Hold On To Your Dream och hennes ägare Britta Dafgård.


18/1 - Åsa - Ch Manaca's Pennies from Heaven,  fyller 11 år idag, Ha den äran!!!
Grattis även till brorsan Stanley - Ch Manaca's Peeping Tom!

Göteborg Nationella - MyDOG -2007, 4/1. Domare: Frank Kane
Medans vi var hemma så höll Colin och Blända flaggan uppe för Manaca's...

JV SV Manaca's Beat About the Bush blev BIR med cert och CACIB. Han slutade sedan som BIG-reserv för Ewa Nielsen! Grattis Yvette!!
Manaca's Dress Designer vann en stor juniorklass (14 st) med CK! Grattis Katarina!


Göteborg internationella - MyDOG -2007, 5/1. Domare:
Siv Jernhake
Manaca's Beat About the Bush blev 2:a bästa hane med cert och reserv CACIB!!
Ch Manaca's Yours Sincerely blev 3:a bästa hane och BIR veteran. Han blev sedan BIS-2 för Martin Croeser.
För första gången som jag varit med så placerade sig 4 av 5 hundar från grupp 8, i BIS veteran finalen!!
Très Coquette vom Schloss Hellenstein vann juniorklassen med HP, Manaca's Dress Designer kom 2:a med HP.
Manaca's Unblushing Dream vann öppna klassen och blev bästa tik med cert och CACIB, avslutade som BIM!

 

Yvette & Colin med domaren Frank Kane
Solan & jag med domare Siv Jernhake
och Becka & jag laddar i ringen...

2007-01-04
Idag fick vi glada nyheter från Amerika...
Både Manaca's Betsy Bee n´Fair Acres & Manaca's Capt Chet n´Fair Acres har fått sina Amerikanska championtitlar!!
Stort Grattis till deras ägare Patty Ek.

Nyheter: 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000

 


Copyright © Manacas ~ Uppdated: 2010-05-20