Nyheter: ~ 2017 ~ 2016 ~ 2015 ~ 2014 ~ 2013 ~ 2012 ~ 2011 ~ 2010 ~ 2009 ~ 2008 ~ 2007 ~ 2006 ~20052004 ~ 2003 ~ 2002 ~ 2001 ~ 2000

Nyheter ~ 2018

Vilket år 2018 blev!!

Vi avslutade året som vanligt på Stora Stockholm, eller på Hund2019 som  det nu heter. Som vanligt krockade Tax och Cocker precis så jag hann inte vara med vid Taxringen alls i år heller. Tack o lov har jag mina goa duktiga valpköpare som hjälpte mig än en gång att visa mina flickor, och grupper, stort tack till er alla! Efter bedömningen vid Cockerringen så ordnade vi i år igen med knytis där det dukades upp med allsköns delikatesser och bubbel förstås :) Kul att knytiset hade växt och vi var några fler, såå mycket roligare!
Domare på Cocker vuxna: Jenny Miller, Juniorer & veteraner: Frank Whyte.  
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not kom 3:a i veteranklass med CK för Frank Whyte och blev sen shortlistad som enda veteran av Jenny Miller...
Kate - Charbonnel Design N'Blue vann öppna klassen och blev sen bästa tik med cert och NORDIC cert och BIM! Hon fick också titeln Svensk vinnare-18!

   

Kate BIM och Svensk vinnare!
Grattis Mia till BIR!

 

Antons BIS vinnande avelsgrupp!
 

 

After show party!
 

Tax: Perttu Ståhlberg
Dixon - Manaca's Mac Mahon k/d vann juniorklass och fick titeln Svensk junior vinnare-18, och blev 3:a bh med cert! Grattis Päivi!
Ch Manaca's Benjamin Britten k/k vann ch.klass och blev 2:a bh med res.NORDIC cert! Grattis Carina!
Gunnar - Ch Manaca's Gold Finch k/d kom 2:a i ch.klass med CK.
Nils - Ch Manaca's Golden Moss k/k kom 3:a i ch.klass
Lillemor - Manaca's Mothers Choice k/k vann junorklass och fick titeln Svensk junior vinnare-18, och blev 4:a bt med cert! Grattis Anna!
Alma - Manaca's Candy Cover k/d kom 2:a i öppen klass
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose k/k kom 2:a i veteran klass och blev 3:a bästa tik!

Innan Stockholm tog vi en tripp över till grannlandet Finland och deras dubbelvinnarutställning Helsingforsvinnare och Finsk vinnare. Jag hade lyckats hitta en riktigt fin våning på ett lägenhetshotell i centrala Helsingfors med stora rum, kök och allt. Sååå lyxigt! Jag åkte med en gammal barndomskompis som jag inte umgåtts med på länge, och hennes stor Pudel, sååå kul!
Helsingforsvinnare & NORDIC show, domare: Jan Hereid.
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden vann championklassen och blev 3:a bästa hane!
Jessica - Manaca's Rumour Has It kom 3:a i juniorklass. Det har ännu inte släppt för henne och hon ville inte vifta på svansen, men fick en strålande kritik...
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not blev 2:a bästa tik med cert och res. NORDIC cert, BIR veteran och fick titeln Helsingfors veteranvinnare, HeVW-18!

Finsk vinnare, domare: Virppi Montonen
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden kom 3:a i championklass men ingen placering i bästa hane, men blev inkallad igen för utdeladande av certet, vilket han fick!
Jessica - Manaca's Rumour Has It fick många chanser av domaren, som verkligen tyckte om henne, men ville se mer av en viftande svans... tyvärr kom den inte igång idag heller... Hon kom iaf 2:a i juniorklass med CK.
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not kom 2:a i veteranklass och blev 3:a bästa tik med ännu ett cert!

   

Stefan

  ... som blev så glad över sitt cert!  

Jessica

Vi hade en lugn start på året när det gäller utställningar... På hemmafronten händer det däremot alltid en del...
*
Årets första valpar föddes den 2/1. En härlig kull med 3 st röda Taxvalpar där det blev lite dramatik vid förlossningen då den sista valpen inte kom ut. Viola kämpade länge men då värkarbetet avtog så fick vi åka iväg till veterinär. Som tur är så togs vi emot snabbt på Kungsängens veterinärklinik där dom gjorde ett superjobb och fick ut den sista valpen utan snitt. Snabbt hem efter för den lille började bli lite slö och orkade först inte dia ordentligt. Hemma fick han av "super-vitamin-pastan" som han snabbt piggnade till av och började dia. Sen var det frid och fröjd i valplådan i 3 dagar tills plötsligt alla valpar började tackla av, och det gick fort! Kämpade först med att sätta dom till tutten varje timme men sen fick jag ändå åka iväg till djursjukhus och vätska upp dom. Självklart tidigt på morgontimmarna och på en helgdag så det blev en dyr historia... Dom vägrade totalt att ta tillägg och då får dom ju bara ner det i lungorna så det gick inte alls, så bara fortsätta att ge av vitaminpastan och sätta dom till tuttarna, och efter några dagar var dom starka nog igen, puh... utan vitaminpastan hade jag inte klarat att få valparna att överleva så den är verkligen värd guld. Jag har nu tagit hem av den och säljer den i min "minishop". Se till salu sidan.
Du kan se mer av Taxvalparna på deras egna sida.

Mer valpar :)
*
Lillys (Ch Wilmerella Manacas Rumours) sista kull. Här blev det istället en textboks förlossning. På dagtid kom dom, helt utan komplikationer. Mjölken kom igång snabbt och Lilly sköter dom exemplariskt, inte ett ljud från lådan på flera veckor. Ändå fastnar jag vid lådan titt som tätt och sitter bara och tittar på dom, en syn jag aldrig lessnar på... :) Här sparade jag en tikvalp som heter Jessica som nu har börjat visa framfötterna i ringen... Se mer på Jessicas sida, och på Lillys valpsida.
Under sommaren så hade vi 4 nya kullar hos oss, och lustigt nog fick både Eivor och Laila exakt samma fördelning, 3 tikar och en hane, alla röda. Dom föddes med en veckas mellanrum. Eivors kull föddes på Sveriges nationaldag! Så dom har fått namn med Sverige anknytning :) Nu har alla valpar flyttat, och jag njuter av dom jag valde att behålla från dessa kullar. Just nu finns bara en valp kvar ur en Taxkull som nyligen flyttat hemifrån....
Se mer av alla valpar på valpnytt

HD och ögonlysningar...
*
Det har varit dags för några ungdomar att höftledröntgas. Usch, absolut den värsta nervpersen jag vet!!! Men nu gick det bra för dom 3 som röntgades denna gång
Ylva - Midway's Square Deal har B-höfter! Hon samägs med Chatie Henriksson. Hon är Antons första avkomma som HD-röntgats :D
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment har A-höfter!
Kate - Charbonnel Design N'Blue har B-höfter
Carl-Philip - Manaca's High Five har A-höfter! Carl-Philip blir förhoppningsvis pappa till en av våra kullar framöver... Han ägs av Eva-Lill Sjöberg
Cecilia - Manaca's Seeing Double fick resultatet B
och Gretel - Manaca's Whole Shebang som samägs med Anna Löwegren fick också B
Även Eva Bloms Bertil - Manaca's Jump They Say (e: Henry/Lilly), som haft framgångar i ringarna under året har röntgats, han fick A/B höfter.
Som grädde på moset har min o Karolines lille Fransman Leon - Napoleon of Merrily röntgats med B-höfter och ögonlyst u.a. HAPPY, HAPPY!!!

Och så till årets utställningar, där det oftast har gått galet bra...!!! Vad sägs om 8 nya champions än så länge (Carl-Philip, Stefan, Idun, Kristin, Jenny, Ylva, Louise, Juno) och 2 junior Världs vinnare (Gunilla o Leon), och 1 veteran Världs vinnare (Lena)..??? :D
Mycket bubbel har det blivit under året... Resultaten börjar med de senaste.

I Finland...
Saga - Manaca's Single Blush ställdes i Seinäjoki Int. och blev BIR med cert & CACIB och sen 3:a i gruppen! Stort grattis Stina!

SKK Sundsvall nationell 6/10. Domare Cocker: Maritha Östlund-Holmsten, Tax: Gertrud Högström
Jisses, vilken resa detta blev!!! Jag, Chatie och Karoline packade in 9 hundar och lyxade till det och åkte upp kvällen före och tog oss en hotellnatt, där vi hade med lite ost, kex o vin och hade en trevlig kväll före utställningen. På morgonen hann vi med en lyxig hetellfrukost och sen bara 5 minuter till utställningen, vilken lyx! Båda domarna var nya bekantskaper för mig och det visade sig att båda var riktigt trevliga, speciellt Cockerdomaren Maritha som hade ett leende på läpparna hela dagen och ett trevligt ord till varje utställare. En sån domare som får alla att lite känna sig som vinnare. Önskar vi hade fler domare som denna...
Eftersom det gick så bra för Kate, så stannade vi kvar en natt till. Det är ju inte varje dag man vinner gruppen!!
TAX:
Majlis - MultiCh Manaca's Sophys Rose blev BIR och BIR veteran, utplockad i gruppen och slutade sen dagen med att bli BEST IN SHOW veteran!!!
Dixon - Manaca's Mac Mahon gick för första gången i juniorklass, vilken han vann och blev också bästa hane och BIM! Grattis Päivi!
Alma - Manaca's Candy Cover blev bästa tik, BIR och fick en hedrande 3:e placering i gruppen!! Såååå häftigt som uppfödare/ägare att ha 2 Taxar utplockade i grupp 4/6!!! Jag var så stolt över mins småflickor!
COCKER:
Leon - Napoleon of Merrily vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane med cert! Leon visades av, och samägs med Karoline.
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden 3:a i championklass. Han visades för dagen av Karoline för det krockade med Taxarna, stort tack! Han samägs med Chatie.
Carl-Philip Ch Manaca's High Five vann championklassen och blev bästa hane och BIM! Grattis Eva-Lill!
Kate - Charbonnel Design N'Blue vann öppna klassen och blev bästa tik med cert, BIR och gick sen och vann gruppen!!!
Ylva - Ch Midway's Square Deal kom 3:a i championklassen. Hon samägs med Chatie.
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not vann veteranklassen och blev 4:a bästa tik och BIM veteran!
Vilken fantastisk helg vi hade! Stort tack till mina goa vänner som ställde upp och stannade ett extra dygn med mig! Det var en sån otrolig känsla att få alla 3 hundar som gick in i sina finaler placerade!!!!

       

Majlis BIS veteran!

 

Alma grupp-3:a!

 

Kate gruppvinnare!

 

Leon 3bh med cert!

 

Kate BIR & Carl-Philip BIM!

Clubshow-2018, 40-års jubileum 30/9. Domare hanar: Carol West, tikar: Philip Dye. 116 anmälda Cockrar.
Årets clubshow är ju bara ett måste för mig, tror inte jag har missat någon sen jag började, måste kolla nån dag hur många år det blivit nu... :o
En ny utställningslokal, även om jag var väldigt nöjd med den gamla i Vasterås, så var väl denna helt ok, men inte bättre... Stort tack till Cockerklubbens styrelse som hade gjort ett mycket bra jobb som vanligt, som bidrog till att det blev en mycket trevlig dag med härlig stämning!
Jag är extra stolt över mina tikar detta år! Mina tikar vann alla klasser utom champion, och 3 av 4 placerade i bästa tik var mina, och den fjärde är efter en Manaca's tik! Detta är dessutom 4:e gången en av mina tikar blir bästa tik från juniorklass!
Jessica - Manaca's Rumour Has It vann sin klass av 8 st, blev BIR valp och slutligen BIS valp!!
Leon - Napoleon of Merrily fick sitt första vg. Han fick en jättefin kritik så ingen förklaring till vg't... (Leon samägs med Karoline Djerf)
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden kom 3:a i championklass (av 16 championhanar!) med CK. (han samägs med Chatie Henriksson)
Bertil - Manaca's Jump They Say kom 4:a i unghundsklass med CK! Grattis Eva!
Gunilla - Manaca's Something New, som jag slängde in en anmälan på när det blev förlängning på anm. tiden vann juniorklassen, blev bästa tik med cert, och slutligen BIS junior och BIS- reserv!!! Hon var helt sjövild under dagen och hade sååå kul, men var helt omöjlig att ställa, så det var extra kul att vinna med henne :D
Stella - Manaca's Double Dreams vann unghundsklassen och blev BIS-res unghund! Grattis Sandra!
Gretel - Manaca's Whole Shebang fick vg i unghundsklass :( helt oförtjänt tycker jag....
Kate - Charbonnel Design n'Blue vann en stor öppen klass på 19 st! och blev 4:a bästa tik med res-cert!
Eivor - Manaca's Dressed To the Nines kom 2:a efter Kate med CK. Domaren valde länge mellan dom... :)
Ylva - Midway's Square Deal kom 3:a i en stark championklass med CK (hon samägs med Chatie Henriksson)
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not vann en stor veteranklass på 8 superfina tikar, blev 3:a bästa tik och BIS-res veteran!
Madeleine - Manaca's She Is Rising kom 3:a i veteran med CK, grattis Chatie!
Anton - Ch Manaca's Ideas For Life var med bara för att tävla med sin avelsgrupp, och den vann dom och blev BEST IN SHOW avelsgrupp!
Manaca's avslutade med att vinna BEST IN SHOW uppfödargrupp!
Vilken fantastisk dag det blev! Stort tack till alla goa vänner som hjälpte till med handling och handräckning under dagen <3

     

 

Jessica BIS valp!

 

Gunilla bt, cert o BIS-res!

 

Lena 3 bt och BIS res veteran!

 

Stefan 3:a i ch.kl

 

Kate o Eivor 1:a o 2:a i öppen, av 19 st! Kate även 4bt

   

Antons BIS avelsgrupp!
 

 

Manaca's BIS uppfödargrupp!
 

 

Dom uttagna tikarna i bästa tik. Här i ordningen 1, 4, 2, 3
3 av dom är mina! och den 4:e efter en Manaca's tik!

Taxklubben Malmköping, 60-års jubileum 15/9. Domare: Patric Ragnarsson (valpar A. Albrightsen)
Så kul att se 9 Taxar anmälda från Manaca's i  Södermanland, och exakt Malmköping! Och vilken galet rolig dag det blev, stort tack för sällskap under hela dagen Anna! Vi hade en solig fin dag men med otroligt kalla vindar, så jag var glad att få dela tält denna dag...
Debut för min lilla Ryss, Andreij - Minidogland Chezare som blev BIR valp och sen toppade med att bli BEST IN SHOW valp!
Lillemor - Manaca's Mothers Choice kom 2:a i valpklass, grattis Anna!
Sol-Britt - Manaca's Lady's Blush K/S vann jaktklassen med CK, och blev 2:a bästa tik med cert! Grattis Anna!
Nils - MultiCh Manaca's Golden Moss blev bästa hane och BIM! Grattis Joel o Ina!
Majlis - MultiCh Manaca's Sophys Rose K/S blev bästa tik, BIR, BIR veteran, BIS-3 och BIS veteran!
Alma - Manaca's Candy Cover M/S blev bästa tik, BIR och BIS 4:a!
Magda - Manaca's Look Good Feel Better vann juniorklassen och blev 2:a bästa tik!
Mariana - Manaca's Single Cherry kom 2:a i juniorklass.
Gunnar - Ch Manaca's Gold Finch blev bästa hane och BIM! Grattis Joel o Ina!
Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp i dvärg som sen blev BEST IN SHOW!

     

Andreij BIS valp!

 

Majlis BIS-3 & Alma BIS-4!!

 

Majlis BIS veteran!

 

BIS uppfödargrupp!

SKK Gimo nat. 9/9. Domare: Mats Jonsson
Inga strålande resultat denna dag, men helt ok....
Leon - Napoleon of Merrily (som jag samäger med Karoline) vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane med cert! Bra jobbat Karoline!
Gunilla - JWW Manaca's Something New vann juniorklassen med CK!
Ylva - Midway's Square Deal kom 3:a i öppen klassen.
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not blev 3:a bästa tik, BIR veteran och utplockad i BIS finalen!
Dagen före representerades Manaca's Taxar utmärkt av Ola Eriksson... domare: Per Iversen.
Louise - Ch Manaca's Poet's Wife (som samägs med Ola) blev BIR!

SKK nat. Öland. Domare: Maritha Östlund-Holmsten >>>
Stella - Manaca's Double Dreams vann unghundsklassen, blev bästa tik med cert och sen även BIR! Stort grattis Sandra!

SKK NORDIC Högbo 2/9. Domare: Lars Widén
Högbo, en av mina favoritutställningar. Dels för att det är en vacker plats och dels för att det ofta brukar gå bra där... I år visste jag inte om jag skulle kunna ställa mina hundar alls för dagen, då jag hade opererats akut för blindtarmen på måndagskvällen samma vecka. Men jisses så fort det läkte, så jag kände efter lite försiktigt och det gick riktigt bra att visa! Vilken tur, för vi fick massor av finaler att vara med i! Dessutom fick vi denna dag vår 7:e champion bara i år!!!
Gunilla - Manaca's Something New had jag anmält fel så hon gick nu i unghundsklass, hon kom 2:a med CK.
Ylva - Midway's Square Deal gick för första gången i öppenklass vilken hon vann och blev sen 3:a bästa tik med cert, vilket gjorde henne till Svensk utställningschampion!
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not vann veteranklassen, blev bästa tik, BIR och BIR veteran! Hon avslutade dagen med 2 finaler där hon kom 4:a i gruppen och sen BEST IN SHOW veteran!!
Lydia - Manaca's By the Way kom 3:a i öppen klass
Leon - Napoleon of Merrily vann juniorklassen
Carl-Philip - Manaca's High Five blev 4:a bästa hane, grattis Eva-Lill!
Manaca's uppfödargrupp blev BIR och fick sen en hedrande BIS-2 placering i finalen för Paul Stanton!

     

Lena BIS veteran!

 

Lena & Ylva

 

Lena grupp 4:a!

 

BIS-2 uppfödargrupp!

WDS & specialen i Amsterdam 10-11/8. Domare: spec: Igor Vyguzev, Domare WDS hanar: Ron James, tikar: Barbara Müller
Med samma tjejgäng som förra årets WDS resa, och denna gång 7 Cockrar packade vi in oss och gav oss iväg. Väl framme på hotellet slöt vi upp med Jane och David från England också. Vi var inte så imponerade av organisationen på denna WDS dock... Väldigt lång väg att gå från parkering till entreén, entre genom en rastgård! otroligt trängsel på specialen då alla i grupp 8 var inträngda i en hall, otrevliga funktionärer utan servicekänsla, osv... Såklart förvärrades det av nästan ständigt regnande under vår vistelse, som självklart slutade när vi skulle åka hemåt...
Men.. så stolt över alla våra hundar, som uppförde sig och gjorde det sååå bra! 5 av 6 Världsvinnartitlar gick till Sverige, och bara tänk att vi fick med oss 3 av dom. 2 junior världsvinnare och en veteran världsvinnare!!! och Gunilla som jag bara slängt in anmäla på i sista minuten, istället för Eva som tappade sin päls efter att jag anmält henne... När det är bedömning i 2 ringar så finns ju alltid risken att det krockar, och självklart gjorde det just det. Jag lyckades visa både Gunilla och Leon individuellt i sina klasser, men sen skulle båda in samtidigt för konkurrensbedömning, så jag fick snabbt ta ett beslut om vem jag skulle släppa... så Eva-Lill fick gå in med Gunilla och jag gick in med Leon. När jag står inne i ringen och domaren har plockat ut dom hon vill behålla i ringen, och precis ska till att placera oss, hör jag någon ropa på mig från ringside. Där står Eva-Lill med Gunilla med ett brett leende och viftar med en pokal!! Jisses, Gunilla hade blivit JUNIOR VÄRLDS VINNARE!! och sekunderna efter pekar domaren på mig och säger "first", Leon hade OCKSÅ blivit JUNIOR VÄRLDS VINNARE!! Vad är oddsen liksom!? Lovar att tårarna rann, det är en känsla jag aldrig kommer att glömma!
DAG 1, specialen, dömdes av en domare som såg helt uttråkad ut hela dagen, gick igenom hundarna så snabbt han kunde, och inte ett leende som jag kunde se...
 
Leon Napoleon of Merrily kom 2:a i juniorklass
Benson - Manaca's Double Ideas with Bocablue vann unghundsklassen! Grattis Jane!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden kom 3:a i championklass! Stefan samägs med Chatie.
Carl-Philip - Ch Manaca's High Five kom 2:a i championklass
Gunilla - Manaca's Something New vann juniorklassen!
Chaties Annelie - Midway's Ants In the Pants (efter 2 Manaca's föräldrar) kom 2:a i juniorklass
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment kom 3:a i öppen klass
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not vann veteranklass, blev BIR veteran och sen BIS-2!!

     

Lena BIS-2 veteran!

 

Gunilla klassvinnare!

 

Gunilla 1:a och Annelie 2:a i juniorklass

 

Jenny 3:a i öppen klass

     

Leon 2:a i juniorklass

 

Carl-Philip 2:a i champion

 

Benson klassvinnare!

 

Stefan 3:a i champion

DAG 2, Världs utställningen, dömdes av 2 trevliga domare som tog i hundarna på ett bra sätt, bjöd på sig själva och såg ut att trivas med sin dag i ringen.
 
Leon Napoleon of Merrily vann juniorklassen (19 st) och fick titeln JUNIOR VÄRLDS VINNARE!
Benson - Manaca's Double Ideas with Bocablue kom 3:a i unghundsklass (9 st)!  Grattis Jane!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden kom 4:a i championklassen (16 st)!
Carl-Philip - Ch Manaca's High Five kom 3:a i championklassen! Grattis Eva-Lill!
Gunilla - Manaca's Something New vann juniorklassen (30 st!) och fick titeln JUNIOR VÄRLDS VINNARE, blev BIR junior och fick res-cert!
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment vann öppna klassen (25 st)!
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not vann veteranklassen (2 st) och fick titeln VETERAN VÄRLDS VINNARE, och blev sen BIR veteran!
Jag tävlade också i brace med Lena & Carl-Philip och vi vann!! Tyvärr missade jag både junior och brace finalen för vi fick ingen info om att det hade börjat... :(

     

Jenny Junior WW!

 

Lena veteran WW!

 

Leon junior WW!

 

Jenny klassvinnare!

     

Jenny BIR junior o Leon BIM junior!

 

Carl-Philip 3:a i champion

 

 brace vinnare!

 

Benson 3:a i unghund

SKK Int. Märsta 4-5/8. Domare Cocker: Jens Karlsson (gruppen: Petr Studenik), Tax: Gajic Zeljko (gruppen: Arja Koskelo)
Ännu en fantastisk utställningshelg! och så skönt med Cocker och Tax på varsin dag, så man slapp springa emellan :) Fint väder båda dagarna, tills finalerna började. Då öppnade sig himlen totalt och det fullständig ÖSTE ner, allt blev plaskblött! Men jisses vad alla behöll humöret, alla bara skrattade åt eländet, så det blev mest en rolig upplevelse!
COCKER:
Leon Napoleon of Merrily blev 3:a bh med res-cert!
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment blev 4:a bästa tik!
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not blev bästa tik, BIR och BIR veteran! Hon avslutade dagen med att bli grupp 3:a!
TAX:
Majlis - Ch Manaca's Sophys Rose blev BIR och BIR veteran!
Alma - Manaca's Candy Cover blev bästa tik med CACIB, BIR och gick sen och vann gruppen!
Greta - Manaca's Lavender Cover blev 2:a bästa tik med res-CACIB! GRattis Per & handler Jessica!
Louise - Manaca's Poet's Wife fick sitt sista CK i jaktklass och blev 4:a bästa tik! Hon fick därmed sin utst. championtitel och kan nu titulera sig SEJV-16 SEVCH SEU(v)CH Manaca's Poetäs Wife! Grattis och bra jobbat till hennes delägare Ola Eriksson!

       

Lena BIG-3!

 

Alma Gruppvinnare!

 

Majlis BIR & BIR veteran!

 

Louise ny champion!

 

Greta 2a bt efter syster Alma!

SKK NORDIC Ransäter 28/7. Domare: Jan-Erik Ek.
Tidig morgonkörning på 3 timmar, men det går ju alltid bra med trevligt sällskap. När vi kom fram var det molningt och regnet hängde i luften, härligt med liiite svalare väder :) Jag hade också med mig Leon som träning inför WDS helgen efter :)
Leon - Napoleon of Merrily kom 2:a i juniorklass och blev 3:a bästa hane med res-cert!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden blev 4:a bästa hane!
Ylva - GJW Midwayäs Square Deal vann unghundsklassen och blev 3:a bästa tik med cert! >>>
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not blev 2:a bästa tik med res-Nordic cert, och även BIR veteran!
(Leon samägs med Karoline Djerf, och Ylva o Stefan samägs med Chatie Henriksson)

SKK NORDIC Västerås 21/7, Domare Cocker:  Elena Ruskovaara
En ny utställningsplats i år, och verkligen en superfin plats! Hoppas det fortsätter där. Även en ny domarbekantskap, Elena Ruskovaara från Finland. Och så kul med en domare som verkligen gick igenom hundarna på ett fint sätt och hade ett leende på läpparna hela dagen. Efter dagens slut gick även vi runt med stora leenden, för resultatetn lät inte skämmas för sig... så vi firade vid ringside med bubbel och godsaker :D
Leon - Napoleon of Merrily kom 2:a i juniorklass med CK! (Leon samägs med Karoline)
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden blev 3:a bästa hane!
Roger - Ch Manaca's Luck of the Irish fick CK i championklass, grattis Ulrika!
Diesel - Ch Manaca's It's In His Kiss blev BIM veteran, grattis Madde!
Ylva - GJV Midway's Square Deal kom 2:a i unghundsklass med CK. (Ylva & Stefan samägs med Chatie)
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment gick för första gången i öppen klass som hon vann och blev 2:a bästa tik med cert och blev därmed Svensk utställningschampion!! Hon fick också NORDISKa res-certet!
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not fick ännu en BIR vinst med NORDISKA certet, och sen 4:a i gruppen! Hon blev även BIR veteran och utplockad i finalen.

     

Lena BIG-4:a!
 

 

Lena BIR, grattis Tord Lundborg till BIM! Alla så glada!

 

Vår nya champion - Jenny!
 

 

Stefan 3:a bästa hane!
 

SKK NORDIC Västerås 22/7. Domare Tax: Rosa Agostini
Den här utställningen hade jag verkligen inte behövt åka på, för fru Agostini tyckte verkligen inte om mina 2 flickor... Men kul att det gick så bra för Carinas Ralf, som ju är min uppfödning, så den gläds jag lika mycket åt!
Majlis - MultiCh Manaca's Sophys Rose blev 3:a bästa tik och BIR veteran!
Alma - Manaca's Candy Cover blev 3:a bästa tik!
Ralph - MultiCh Manaca's Benjamin Britten blev bästa hane med NORDIC cert och sen BIR! Stort grattis Carina! >>>

SSRK Högbo 15/7. Domare: Patric Ragnarsson
Jag hade anmält några hundar på vinst och förlust, för risken fanns att jag inte skulle kunna åka för Mona skulle kunna få valpar denna dag, och självklart blev det så. Stort tack till Ulrika och Tony som tog med Annica och Lena, och till Chatie som visade Annica och Karoline som visade Lena åt mig, ni är bäst!!
Annica - Honeywater's Maid of Honor kom 2:a i valpklass med HP
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not blev 2:a bästa tik och BIR veteran! Lena var inte kvar till finalen.

SKK Borås 1/7, Domare: Patricia Keenan, USA
3 tjejer åkte iväg på en härlig tjejresa. jag, Chatie o Karoline. Boende på trevligt hotel, god mat o dryck, av massor av fnitter och skratt. Sen utställlning där vi träffade ännu fler goa vänner (Mia,  Moa & co), ny trevlig domar bekantskap, med toppresultat på det, vad kan bli bättre? Ja, tom vädret var på topp!
En rolig grej var att jag fick höra av Mia dagen innan vi skulle åka att Anton borde ha avelsgrupp i Borås, men jag hade inte fått någon info om det.. Jag tittade på honom och tänkte att jag aldrig hinner få ordning på honom.. han hade inte blivit trimmad eller badad på evigheter... men jag gick ner och började plocka lite på honom, och det släppte riktigt bra. Så jag plockade på och slängde honom i badet och ett par timmar senare var han klar. Så glad att jag tog med honom, då han hade sin första avelsgrupp, som gick såååå bra!
Eva - Manaca's Got Stamina blev BIM valp!
Leon - Napoleon of Merrily vann juniorklassen och blev 2:a bästa hane med cert, första gången ut i juniorklass! Han samägs med Karoline
Milo - Manaca's Something Borrowed kom 4:a i juniorklass, grattis Susanne!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden vann championklassen och blev bästa hane och BIM! Han samägs med Chatie
Diesel - Ch Manaca's It's In His Kiss vann veteranklassen och blev BIM veteran! Grattis Madde!
Ylva - GJV Midway's Square Deal vann unghundsklassen och blev 2:a bästa tik med res-cert! Hon samägs med Chatie
Stella - kom 2:a i unghundsklass och blev 3:a bästa tik! Grattis Sandra!
Kristin - SEJV Manaca's Goes To Show vann öppne klass och blev bästa tik med cert, vilket gjorde henne till Svensk utställningschampion! Hon blev sen också BIR!
Idun - Ch Manaca's Makes People Talk vann championklassen med CK, grattis Karoline!
Lena - CH WW Manaca's Like It Or Not vann veteranklass och blev 4:a bästa tik, BIR veteran och BIS-3!
Anton - Ch Manaca's Ideas For Life som bara var med för sin avelsgrupp, blev bästa avelsgrupp och sen BEST IN SHOW!! Det var första gången han hade avelsgrupp!
Manaca's hade BIR vinnande röd uppfödargrupp!

     

Kristin BIR o Stefan BIM!

 

Leon 2:a bh med cert!

 

Kristin nybliven champion!

 

Lena BIS-3 veteran!

 

Antons BIS vinnande avelsgrupp!

 

Kolla vilka proffs! Inte kan man ana att det var första gången för detta gäng!?

SKK Leksand nationella 9/6. Domare: Elena Ruskovaara
TAX:
Sol-Britt - Manaca's Lady's Blush blev bästa tik med cert och sen BIR! Hon samägs med Anna Löwegren som visade henne som vanligt, bra jobbat ;)
COCKER: Anna hade också med sin Juno - SEVCH Manaca's Apple Pie Order som nu fick sitt sista cert, på första försöket i öppen klass, och därmed fick sin championtitel - Stort grattis Anna, vilken dag ni hade!

Juno - ny champion, och Sol-Britt - BIR med cert!

SKK Norrköping nationella 2/6. Domare: Torbjörn Skaar >>>
Stort grattis till Sandra och Stella - Manaca's Double Dreams som blev 2:a bästa tik med reserv cert!

SKK Nationell Gimo. Domare Tax: , Cocker: Svein Helgesen
Cocker:
Bertil - Manaca's Jump They Say vann juniorklassen och blev 3:a bästa hane med res. cert! Grattis Eva!
TAX: Biggles - Manaca's Golden Cover blev bästa hane och BIR! Grattis Ola!

SSRK's clubshow i Ulriksdal 19/5. Domare: Yvonne Knapper-Weijland
En av mina favoritutställningar. För att det är nära, och för att den är trevligt arrangerad och är på en vacker plats. I år är det igen SSRK's clubshow och det var fint arrangerat med att domarna tågade fram till tonerna av alla nationalsånger till dom länder domarna kom ifrån. Sedan bjöds det på bubbel och hela Sveriges nationalsång innan utställningen började.
Jessica - Manaca's Rumour Has It fyllde på dagen 4 månader och fick göra sin utst. debut. Hon blev BIR valp och BIS-2!!
Leon Napoleon of Merrily gick nu sista gången i valpklass och blev BIR-valp II och BIS-4a!! Han samägs med Karoline Djerf
Eva - Manaca's Got Stamina vann vann tikklassen i valp II men utan HP...
Bertil - Manaca's Jump They Say vann juniorklassen och blev bästa hane med cert, och sen BIM! Stort grattis Eva!
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment vann unghundsklassen och blev 3:a bästa tik med res. cert!
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not blev bästa tik, BIR och BIS-2, BIR veteran och BIS-2 även där!
Även stolt över 2:a bästa tik som var efter en Manaca's tik, och 4:a bästa tik och tillika BIR junior som var efter 2 Manaca's föräldrar, Så alla tikar placerade i bästa tik hade Manaca's härkomst!

       

Jessica BIS-2 valp I

 

Leon BIS-4 valp II

 

Lena BIS-2!

 

Lena BIS-2 veteran!

 

Bertil bästa hane m cert!

Upplands Cockerklubb 20/5, domare: Roxana Opris
Jessica - Manaca's Rumour Has It kom 2:a i sin klass med HP.
Leon Napoleon of Merrily gick nu för första gången i juniorklass vilken han vann och blev BIS junior och 2:a bästa hane!
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment kom 2:a i unghundsklass
Lena - Ch Manaca's Like It Or Not blev 2:a bästa tik och BIS veteran!

SKK NORDIC utst. i Lidköping 12/5. Domare: Ann-Christin Johansson
En tidig morgon och lång körning till Lidköping, men vad gör det när man är i gott sällskap! Tråkigt bara att luftconditioneringen var trasig i utställningshallen så det var väldigt varmt därinne...
Eva - Manaca's Got Stamina blev BIR valp!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden blev 4:a bästa hane!
Diesel - Ch Manaca's It's In His Kiss vann veteranklassen och blev BIM veteran, grattis Madde!
Ylva - Midway's Square Deal kom 2:a i öppenklass med CK. Stefan o Ylva samägs med Chatie Henriksson.
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment vann unghundsklassen och blev bästa tik med cert och NORDIC cert, och sen även BIR!
Lena - Ch Manaca's Lie It Or Not kom 2:a i veteran klass och blev 3:a bästa tik!
Kennel Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp!

 

Eva BIR valp

 

Jenny BIR!

IDS Lviv  & IDS Kiev i Ukraina ...
Tikhon - Manaca's Body Double blev BIR med cert & CACIB, vann gruppen och avslutade med BIS-2!!!
Några veckor tidigare på IDS Kiev, fick Tikhon cert, och hans kennelkompis Leo - Manaca's Milk n'Cookies blev BIR med cert & CACIB, vann gruppen och avslutade som BIS-3!!!
Stort grattis Galyna!

 

Tikhon BIS-2

 

Leo BIS-3

Taxklubben Ulriksdal 5/5. Domare: Gitte Sundsdal
Lillemor - Manaca's Mother's Choice gjorde debut i utställningsringen och blev BIR-valp och BIS-3!
Sol-Britt - Manaca's Lady's Blush vann sin klass. Stort grattis Anna!

SSRK Gotland 4/5. Domare: Hans Rosenberg.
Tjejgänget ute på vift igen, denna gång till underbara Gotland! Jag hade hittat ett helt perfekt boende till oss. En billig lägenhet med uteplats så hundarna kunde gå som dom ville, och vi kunde sitta ute med dom och dricka bubbel :)  Och det låg bara några meter utanför ringmuren, ibland har man tur! Trevliga restaurangbesök inne i Visby och helt fantastiska utställningsresultat, så bilen var totalt fullpackad på väg hem. Vädret låg på topp hela helgen dessutom.
Leon - Napoleon of Merrily blev BIR valp och BIS-4:a! Han samägs med Karoline
Eva - Manaca's Got Stamina blev BIM valp!
Bertil - Manaca's Jump They Say fick vg i juniorklass...
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden blev bästa hane med cert vilket gjorde honom till Svensk utställningschampion! Han blev sen BIM och BIM-BIS-3! Han samägs med Chatie.
Ylva - Midway's Square Deal vann unghundsklassen med CK. Hon samägs med Chatie
Kristin - JV Manaca's Goes To Show blev 4:a bästa tik!
Idun - Manaca's Makes People Talk blev 2:a bästa tik med cert! Grattis Karoline
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not blev bästa tik, BIR och BIS-2, BIR veteran och BIS veteran, första gången ut som veteran!
Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp som sen blev BEST IN SHOW, med oss kämpandes med bara 3 handlers, men kul var det!

     

Lena BIS-2!

 

Stefan BIM & Lena BIR

 

Stefan nybliven champion!

 

Leon BIS-4:a valp!

   

Lena BIS veteran!

 

BIS uppfödargrupp båda dagarna!

 

Jag med alla "mina"

SSRK Gotland 5/5. Domare: Petra Junehall
Ännu en dag med härligt väder och fantastiska resultat. Jag viskade i Lenas öra i finalen att hon skulle få massor av glass om hon blev BIS, så dagen avslutades på Visbys glassbar nere i hamnen med massor av glass till oss alla!
Leon - Napoleon of Merrily blev BIR valp och BIS-2:a! Han samägs med Karoline >>>
Eva - Manaca's Got Stamina blev BIM valp!
Bertil - Manaca's Jump They Say vann juniorklassen och blev 2:a bästa hane med cert! Grattis Eva!
Stefan - Ch Manaca's Tiger of Sweden blev bästa hane och BIM! och sen BIM-BIS!
Ylva - Midway's Square Deal vann unghundsklassen och blev 4:a bästa tik! Hon samägs med Chatie
Kristin - JV Manaca's Goes To Show blev 3:a i öppen klass med CK.
Idun - Manaca's Makes People Talk blev 2:a bästa tik med cert, vilket gjorde henne till Svensk utställningschampion! Stort grattis Karoline!
Lena - Ch WW Manaca's Like It Or Not blev bästa tik, BIR och BEST IN SHOW, BIR veteran och BIS veteran! Wohooo, dubbel BIS vinnare!!!
Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp som sen blev BEST IN SHOW, igen med bara 3 handlers, men lite mer ordning denna dag!

     

Lena BEST IN SHOW!

 

Lena BIR & Stefan BIM!

 

Idun nybliven champion!

 

Glass i stora lass!

   

Leon BIS-2 valp!

 

Eva BIM & Leon BIR valp båda dagarna!

 

Lena BIS veteran!

SKK Nationell Västerås. Domare: Sara Nordin
Kennelklubbens utställning i Rocklundahallen är ju nästan ett måste varje år, och nästan alla år är det vårens första dagar, där solen verkligen kommer fram och värmer, så även i år. Ännu mer värmande är ju goda resultat... och det värmde verkligen med båda certen till Manaca's Bir vinnande uppfödargrupp och en ny champion! Sakteliga börjar utställningsintresset vakna till liv igen, som vart så segt i början på året...
Leon - Napoleon of Merrily kom 2:a i valpklass med HP (valparna dömdes av Carina Östman)
Carl-Philip -  VDHCH Manaca's High Five vann championklassen och blev bästa hane med cert, vilket innebar att han nu även fick sitt Svenska championat! Grattis Eva-Lill!
Stefan - Manaca's Tiger of Sweden kom 3:a i öppen klass.
Cecilia - Manaca's Seeing Double kom 4:a i juniorklass
Jenny - Manaca's Hallelujah Moment vann unghundsklass och blev 3:a bästa tik med cert!
Stella - Manaca's Double Dreams kom 4:a i unghundsklass, ägare Sandra Svensson.
Ylva - Midway's Square Deal kom 2:a i unghundsklass. Stefan o Ylva samägs med Chatie
Manaca's hade BIR vinnande uppfödargrupp!

   

Carl-Philip BIM o champion

 

Jenny & Ylva 1a o 2a i unghundsklass, Jenny cert!

 

Manaca's BIR vinnande uppfödargrupp!

Taxutställning i Eskilstuna...
Trots att jag har haft svårt att komma igång med utställningar i år, så anmälde jag mina unga flickor till en Taxklubbsutställning. Jag tror inte jag hade kommit upp på morgonen och iväg om jag inte lovat att träffa Anna på utställningen... ibland är det bra att ha ett dragplåster så man kommer iväg, det blev ju en riktigt lyckad dag :)
Sol-Britt - Manaca's Lady's Blush (som samägs med Anna Löwegren)kom 2.a i jaktklass med CK och blev sen 2:a bästa tik! Grattis Anna!
Magda - Manaca's Look Good Feel Better, kom 2.a i juniorklass med CK och sen 4:a bästa tik!
Mariana - Manaca's Single Rose vann juniorklassen, och blev sen bästa tik, BIR och BIS-3! Tack Anna för proffsig handling ;D
Alma - Manaca's Candy Cover vann unghundsklassen med CK.

   

Mariana BIS-3

 

Sol-Britt 2:a bästa tik, här lite incognito :)

 

Magda 4:a bästa tik!

Julia tog sitt första cert, i Danmark!
Stort grattis till Mia Ekstrand som tog med Julia - Manaca's Milk of the Poppy till Danmark, och trots att hon ännu inte är i full päls efter sin valpkull så blev hon 2:a bästa tik och fick sitt första cert! Jippieee!!!

Ny Italiensk champion!!!
För att bli Italiensk champion måste hunden även ta cert på jaktprov, och det har nu också Henrys syster Ambra - Manaca's Chill In the Air fått. Så nu kan hon titulera sig med Italiensk utställningschampion! Stort grattis Adriana & Mario!

 


Copyright © Monica Forsander ~ Uppdaterad: 2019-03-08